Руската армия продължава да атакува в Запорожие, като за последните

...
Руската армия продължава да атакува в Запорожие, като за последните
Коментари Харесай

В Украйна гледат към фронта, скептични към фойерверка Пригожин

Руската войска продължава да нападна в Запорожие, като за последните 24 часа е направила 71 обстрела по териториите на 23 обитаеми места. Това се декларира в утринния отчет на въоръжените сили на Украйна. През нощта самият град Запорожие е нападнат, като попаденията са в приградските елементи. Нанесени са вреди по паркирани коли и едно дружество. Общо в региона са разрушени 15 частни дома и имущество, като са ранени 2 души, две възрастни дами.

И Сергей Лисак, шеф на Днепропетровската военна администрация, заяви за обстрел на съветските военни по град Никопол. Повредени са три частни дома и газопровод. При обстрела е ранен 47-годишен мъж.

Украинските военни не оповестяват за обстрел по въздуха, както съвсем всяка нощ от началото на юни месец се случва.

В неделя ВСУ разгласи и че през последните 24 часа са " ликвидирали " 720 съветски военни. По данни на украинското министерство на защитата от началото на войната на 24 февруари до през днешния ден руснаците са изгубили общо 224 630 души - убити или ранени . Освен това от през вчерашния ден до момента са унищожени шест танка, 19 артилерийски системи, две системи за противовъздушна защита, 41 крилати ракети и друга военна техника.

И двете страни оповестяват за огромни загуби в противниковата страна, данните обаче не могат да бъдат тествани по самостоятелен метод.
 Британската разведка: Украинците последователно, само че устойчиво напредват
Британската разведка: Украинците последователно, само че устойчиво напредват

Украинската войска е усъвършенствала тактиката си

Днес украинските медии необятно разискват случилото се през вчерашния ден в Руската федерация, на първо място анализирайки вътрешното напрежение измежду елита на Русия на фона на войната, което се води в страната им от една година . Украинският президент разяснява точно слабостта на Путин, която е станала видна с дейностите на Пригожин.

В не един материал обаче се показва предизвестието, че след случилото се, Путин ще е все по-склонен да подхваща фрапантни дейности в отговор на провокации, в това число и поради възприятието на оскърбление от дейностите на Евгений Пригожин.

По този метод Путин може да се опита да се реваншира за вчерашните събития и да покаже, че към момента е мощен.
 Зеленски се обърна към руснаците на съветски език
Зеленски се обърна към руснаците на съветски език

Предупреждение за следствията от Путин

УНИАН цитира военният специалист Дмитрий Снегирев, който е уверен, че последните събития в Русия са добре планувана акция на самите съветски спецслужби.

" За страдание в Русия не се случи никакво разрушително деяние. Всичко, което се случи в Русия през последните дни, е деяние, следено от съветските специфични служби. Пригожин извърши няколко задачи, които му бяха предоставени. " Най-важното, съгласно Снегирев, е, че Пригожин трансферира ЧВК " Вагнер " под цялостния надзор на съветското министерство на защитата, трансформирайки една от най-боеспособните елементи на окупационните сили в част от постоянната войска. Тоест ЧВК е изгубила своята самостоятелност при вземането на решения сега на обмисляне на интервенциите.

Експертът акцентира, че Пригожин в никакъв случай не е бил независим състезател в съветската политика, а е артикул на съветските специфични служби. " Той е човек, който е част от най-близкото обграждане на Путин, а Кириенко и други чиновници стоят зад него. "

Широко се разпростират и две версии за проведения от Пригожин прелом. Първата от версиите е, че става дума за особено проведен театър, а втората - че елементи от ЧВК " Вагнер " и самият Пригожин са били застрашени от разпродажба и защото той не е могъл да се срещне персонално с Путин, защитаван от обкръжението си, което поддържа министъра на защитата Сергей Шойгу, са организирали този " марш на справедливостта ", с цел да се добере да съглашение.

Така и Путин е получил опцията да се отърве от Шойгу и други представители на генералитета, които при естествени условия не би могъл да в профил заради персонални другарски връзки, дълг и обвързаности.
 Украйна освобождава територии, окупирани от 2014 година
Украйна освобождава територии, окупирани от 2014 година

Операция на Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР