Руската армия и милицията на Луганската народна република ще отворят

...
Руската армия и милицията на Луганската народна република ще отворят
Коментари Харесай

Москва обеща коридор за евакуация на цивилни от завода Азот в Северодонецк

Руската войска и милицията на Луганската национална република ще отворят филантропичен кулоар за евакуация на цивилни от химическия цех " Азот " в Северодонецк. Това разгласи шефът на взаимния координационен център на Русия за филантропична реакция в Украйна Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

Коридорът ще бъде отворен от 08.00 да 20.00 часа на следващия ден, 15 юни, към град Сватове в ЛНР.

Мизинцев акцентира, че съветската войска и милицията на ЛНР подсигуряват безвредната евакуация на всички цивилни, които ще бъдат отведени до центрове за краткотрайно настаняване.

Той добави и че Русия подсигурява да резервира живота на военнопленниците и да зачита Женевската спогодба за третирането им, както беше в Мариупол. Мизинцев уточни, че готовността на украинската страна за започване на филантропичната интервенция би трябвало да бъде показана с издигането на бели флагове.

Отново призоваваме управляващите в Киев да проявят нерешителност, да дадат съответните инструкции на бойците да прекратят безсмислената опозиция и да изоставен територията на завода " Азот ", настоя той.

Мизинцев посочи, че изказването му е предадено неотложно по онлайн информационни канали до украинската страна - на вицепремиера Ирина Верещук.

По-рано през днешния ден Украйна заяви, че нейните сили към момента устояват в Северодонецк и се пробват да изтеглят цивилни, откакто Русия унищожи последния мост към разрушения източен град, което може да се трансформира в евентуален преломен миг в една от най-кървавите борби на войната.

Киев твърди, че повече от 500 цивилни са хванати в капан в химическия цех " Азот " в индустриалната зона на града, където силите ѝ удържат седмици на съветски бомбардировки и набези.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР