Руска охранителна фирма откри измамен уебсайт, представящ официалния уебсайт на

...
Руска охранителна фирма откри измамен уебсайт, представящ официалния уебсайт на
Коментари Харесай

Разкриха фалшив сайт за COVID-19, разкодирал пароли и данни за кредитни карти

Руска охранителна компания откри излъган уеб страница, представящ формалния уеб страница на Националната здравна работа на Обединеното кралство (NHS), който мами хората, търсещи здравни препоръки по време на продължаващата пандемия на ковид.

Фалшивият уеб страница заблуждава интернет потребителите да натискат нездравословни връзки като здравни препоръки, свързани с ковид. Казват, че връзките съдържат злоумишлен програмен продукт, кадърен да краде пароли и данни за кредитни карти от интернет браузърите на потребителите и да ги изпраща на хакери.

Стилът на злоумишлен програмен продукт, употребен от подправения уебсайт на NHS, е прочут като Троян, за безопасен програмен продукт, който по-късно разкрива злонамерени афекти. Съобщава се, че троянците са прикачени към три хипервръзки на уеб страницата: " Съвети за оставане вкъщи ", " Използване на услугата 111 Коронавирус " и " Как да избегнете заразяване ".

По-рано тази седмица изпълнителният шеф и създател на Касперски Евгений Касперски съобщи, че хакерска атака против интернет инфраструктурата на болница или здравна организация по време на продължаващата световна рецесия COVID-19 би трябвало да се смята за " терористична офанзива ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР