Русия заяви в понеделник, че решението на Конгреса на САЩ

...
Русия заяви в понеделник, че решението на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Русия убедена, че САЩ не променят подкрепата си за Украйна

Русия съобщи в понеделник, че решението на Конгреса на Съединени американски щати да приеме законопроект за краткотрайно финансиране, който изключва помощта за Киев, не демонстрира, че подкрепата на Вашингтон за Украйна ще се промени скоро, предава " Ройтерс ".

" Те ще продължат поддръжката си ", сподели съветският заместител външен министър Сергей Рябков, според държавната осведомителна организация ТАСС. " Не би трябвало да мислим, че нещо се е трансформирало: това е просто шоу за публиката, това е просто звук.

" По принцип фокусът на Вашингтон върху поддръжката на своя клиент в Киев не се трансформира ", сподели Рябков.

Съединените щати са отделили повече от 43,9 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна, откогато Русия нахлу през февруари 2022 година, в това число ракети, артилерия, муниции и разузнаване.

Президентът Владимир Путин споделя, че Западът ще се провали в опита си да победи съветските сили в Украйна и е подготвил съветската стопанска система за дълга война, увеличавайки производството на оръжия и разноските за защита.

Рябков също по този начин сподели, че произведените в Съединени американски щати ракети, които преди са били обхванати от към този момент несъществуващия контракт за очистване на нуклеарните сили със междинен обхват (INF), могат да се появят в Европа и Азиатско-тихоокеанския район.

Вашингтон се отдръпна от контракта през 2019 година Оттогава Русия сподели, че няма да разполага такива оръжия, при изискване че Вашингтон не го направи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР