Русия заяви, че няма причина да очаква отношенията с Великобритания

...
Русия заяви, че няма причина да очаква отношенията с Великобритания
Коментари Харесай

Отношенията ни с Великобритания няма да се подобрят при управлението на Сунак

Русия съобщи, че няма причина да чака връзките с Англия да се подобрят при ръководството на новия ѝ министър председател Риши Сунак.

" Засега не виждаме никакви учредения за вяра за някакви позитивни промени в обозримото бъдеще ", сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС. " Русия резервира готовността си да разиска най-сложните въпроси на масата на договарянията. Но не и за сметка на нашите ползи. "

Сунак стана най-младият министър председател на Англия за последните две епохи, откакто по-рано през днешния ден пое ръководството от свалената от власт Лиз Тръс. 

Откакто на 24 февруари Русия нахлу в Украйна с войска от десетки хиляди бойци, Обединеното кралство е един от най-гласовитите поддръжници на Киев и украинския президент Володимир Зеленски. Сунак е третият английски министър-председател за този интервал.

Руските публични лица одобриха със удовлетворение както отдръпването на Борис Джонсън, по този начин и това на Тръс и неведнъж са заявявали, че не виждат никаква опция за възстановяване на връзките с Лондон, без значение кой е жителят на " Даунинг стрийт " 10. 

Кремъл още веднъж повтори изказванията си, че Украйна има намерение да употребява радиоактивна " мръсна бомба ", като предупреди, че отричането от Запада на тази позиция на Русия е рисково.

" Подобен метод е лекомислен ", сподели Песков във връзка отхвърлянето от Съединени американски щати на изказванията на Москва.

Украйна, Съединени американски щати, Англия и Франция отхвърлиха изказванията на Москва, отправени от няколко съветски публични лица през последните дни, че Киев може да се готви да взриви радиоактивно устройство на територията на Украйна.

Русия има намерение да повдигне въпроса в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и прикани генералния секретар на Обединените народи Антониу Гутериш да направи всичко допустимо да " предотврати осъществяването на това извънредно закононарушение ".

Вашингтон и другите западни страни упрекнаха съветския президент Владимир Путин, че си служи със опасността за мръсната бомба като претекст да ожесточи войната в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР