Русия заяви, че е изстреляла ракети по оръжеен склад в

...
Русия заяви, че е изстреляла ракети по оръжеен склад в
Коментари Харесай

Русия се оправда: Ударихме склад с въоръжение. При детонацията му се запали мола

Русия съобщи, че е изстреляла ракети по оръжеен склад в украинския град Кременчук, а последвалият гърмеж на боеприпасите в него е довел до пожар в намиращия се в съседство търговски център, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" В Кременчук съветските сили удариха от въздуха с високоточни ракети склад с въоръжение, доставено от Съединени американски щати и Европа. Вследствие на удара са изумени изпратените от Запада оръжия и муниции в склада ", уточни съветското министерство на защитата в канала си в чат приложението Телеграм. " Детонацията на складираните амуниции за западното въоръжение е провокирала пожар в неработещ търговски център, намиращ се до склада ", добави ведомството.

Украйна заяви, че при съветски ракетен удар по многолюден търговски център в Кременчук през вчерашния ден са починали минимум 18 души, а страните от Г-7 нарекоха това съветско военно закононарушение.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че молът е ударен при директно попадение на съветски ракети, и добави, че сега на офанзивата вътре в него е имало към 1000 души.

Усилията на избавителните екипи за търсене на оживели и тела продължиха и през днешния ден. Съобщава се за десетки ранени и настанени в болница.

При продължаващата четвърти месец атака против Украйна Русия неведнъж е отричала да атакува цивилни региони. Според Организация на обединените нации от началото на съветската инвазия на 24 февруари са починали минимум 4700 цивилни.

Спасителните служби се концентрират главно в " избавяне на затрупани хора, почистване на отломките и гасене на пламъците ", сподели служителят и добави, че " всички избавителни екипи работят с висока активност " и " работата върви непрекъснато ".

" Искам още един път да подчертая: не подценявайте сигналите за въздушна паника ", предизвести Крюк.

Лидерите на Г-7 окачествиха през вчерашния ден като " военно закононарушение " и " отвратителна " офанзива съветския ракетен удар против търговски център в град Кременчук, в Централна Украйна, при който съгласно локалните управляващи са починали 13 души, съобщи Франс прес.

" Безразборните офанзиви против почтени цивилни са военно закононарушение ", показаха водачите на Г-7 в декларация, в която " изрично осъждат отвратителната офанзива " и твърдят, че съветският президент Владимир Путин ще " бъде държан виновен " за нея.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР