Русия застави украинската артилерия да се оттегли и унищожава системата

...
Русия застави украинската артилерия да се оттегли и унищожава системата
Коментари Харесай

Руските Ланцети и планиращите бомби FAB-500 изтласкаха украинската артилерия и разредиха противовъздушната отбрана

Русия принуди украинската артилерия да се отдръпна и унищожава системата им за Противовъздушна отбрана: Пробивът във военното дело променя хода на спецоперацията

КАКВО съдебна експертиза СЛУЧИ ИЗВЕДНАЖ?

Признайте си, не четете всяка сводка за бойните дейности, оповестена от личното ви министерство на защитата. Но на вятъра. Понякога в монотонното изброяване на унищоженото се откриват забавни детайлности, по които може да се реши появяването на фронтовете на нов мотив, който може в случай че не да промени хода на военните дейности, то доста да му повлияе.

Прелиствам следващата сводка и ето ти на: 4 (!) пускови установки на системата за противовъздушна защита С-300 и една немска зенитна самоходна установка Gepard бяха унищожени единствено на едно направление за един ден. Хората, които наблюдават хода на СВO, са наясно, че нямаме доста благоприятни условия да доближаваме до тези системи в дълбините на Украйна. А тук - 4 съоръжения едновременно! Какво стана внезапно?

И ето какво се случи. Светлите мозъци в Русия ненадейно си спомниха, че от началото на 2000 година нашата отбранителна промишленост създава „ уеднаквен модул за обмисляне и промяна “ (УMПК) на авиобомби. И даже доста пъти посочваха своето ноу-хау на разнообразни интернационалните изложби.

Ако разбираем без доста неразбираеми механически елементи, това са крила за елементарни неуправляеми авиационни бомби, плюс устройство за насочването им. И по този начин елементарният " чугуний " (както водачите назовават да вземем за пример бомбата FAB-500) се трансформира в мощен арсенал с високоточно ориентиране! Които, също така, от самолетите се изстрелват от огромна височина /над 10 километра/, освен това без те да навлизат в зоната на проваляне на Противовъздушна отбрана на съперника.

И този " чугуний " лети, някои споделят - над 60, а други - над 80 километра, нарушавайки спокойния обмислен живот на ВСУ в близкия гръб.

ШИКАРНО ПОРАЗЯВАТ! “

Тук, апропо, командирът на украинските обединени сили Сергей Наев се оплака:

„ Това е ослепителен образец по какъв начин съперникът употребява преимуществото в авиацията, защото той употребява тези бомби, без да навлиза в нашата зона за Противовъздушна отбрана. В същото време дейностите на неговата бомбардировъчна авиация се прикриват от изтребители от вида Су-30 и Су-35, бордовото въоръжение на които им разрешава да открият и унищожат нашите самолети-прехващачи още преди да се доближим до дистанцията за пуск на нашите ракети „ въздух – въздух “.

Има защо да се тревожат. Веднага откакто, да вземем за пример, украинските диверсанти бродиха по островите на Днепър на юг от Херсон, мощни детонации започнаха да раздрусват техните замъци и бази, оставяйки след себе си единствено великански кратери, цялостни с вода.

Разузнавачи от земята обслужват задачите на авиацията, а от дълбините на нашата територия се изпращат бомби с крила право в задачата. Кадрите, снимани от дроновете, са в действителност впечатляващи. Това не е коптер-играчка с граната и даже не дрон с мина. Тук качеството на провалянето е напълно друго.

- Наистина ли задачата е унищожена? - запитвам разузнавачите.

- Шикарно поразяват! твърдят те.

Какво би трябвало да направи врагът в обстановка, в която вашите елементи са затрупвани безнаказано с 500-килограмови бомби (а ние имаме доста от тях, а и още не сме употребявали тези по звук и половина - модулът по тази причина е уеднаквен, тъй като може да се ползва с разнообразни типове въздушни боеприпаси)? Точно по този начин, изтеглят системите за противовъздушна защита от тиловата дълбочина непосредствено до фронтовата линия, което може да изплаши нашите бомбардировачи, въоръжени с " чугуний ".

Но ние засичаме тези системи за противовъздушна защита и им нанасяме удари (като същите тези 4 установки за противовъздушна защита дневно!).

И по-нататък идва „ гвоздеят на „ сезона “ – нашият баражиращ арсенал „ Ланцет “ с обхват от 40 или 70 километра – дано врагът се тревожи за дистанцията. Този безпилотен самолет-камикадзе към този момент се прочу доста шумно на Сватовското направление, принуждавайки украинската артилерия да се отдръпна от предната линия на оптимално далечното разстояние за пукотевица. „ Ланцетите “ към този момент се трансфораха в същинско изобретение в хода на Специалната интервенция.

СТРОЯТ ГАУБИЦИ ОТ ТРУПИ

Ланцетите не бяха трансферирани незабавно в нашите елементи. Първо, в действителни бойни условия, те бяха изпитвани от " заводчиците " (както тук се назовават представителите на отбранителната индустрия). Това са специалисти в своята област. Те образоваха и операторите.

- Те организираха изпита безмълвно - спомня си щатният " ланцетник " на 98-ма въздушнодесантна дивизия Макс. – увериха се, че можем да вършим всичко сами, „ от “ и „ до “ без подкана. Поразихме всички цели без проблеми.

- Как се трансформират дейностите на врага с появяването на новите ни оръжия?

- Започват да отдръпват своите средства за проваляне и артилерията им, в този момент в най-хубавия случай, се доближава по-близо, стреля и опитва по-най бързия метод да се прибере назад. Те започнаха да се маскират по-добре, техниката беше пренесена по-дълбоко в горите, над капонирите бяха инсталирани „ противоланцетни “ мрежи. Също по този начин започнаха да слагат доста подправени цели. Това е като в миналото надуваемите танкове, единствено че гаубиците се вършат от трупи. Решетките над оръдията не работят, те към този момент се убедиха сами. В горите отгатваме моментите, ракурсите са такива, че можете да уцелите задачата, да летите с ювелирна акуратност...

ЛИКВИДАТОРИ Пожарна охрана ЧЕХЛИ

Зад гърба ми планът на Ланцет разпростира пусковата установка и извежда дрона в бойна позиция. Очевидно е открита цел от дрон и трансферирана към контролния панел в избата на елементарна селска къщичка, от дълго време разрушена от артилерията. Там пред мониторите седят оператори – ликвидатори по чехли.

- Преди това сте се занимавали с безпилотната тема, какъв брой по-ефективно е потреблението на такива високоточни оръжия спрямо елементарната артилерия, - запитвам Макс.

- Ефективността е доста висока. Първо, заради скоростта на нанасяне, и второ, това е точността. Тоест изразходват се доста по-малко муниции. Не е належащо да използваме няколко дрона за нулиране, поразяваме танкове, самоходни оръдия, гаубици, бойни машини на пехотата, бронетранспортьори още от първия път. И тежко бронирани машини, и леко бронирани...

Сега всички чакат появяването на танковете на НАТО – „ Леопарди ”, „ Ейбрамс ”. Наясно ли сте по какъв начин да се справяте с тях?

- Проучихме, към този момент има догатки по какъв начин да работим с тях.

- Тоест това не е оръжието, което ще помогне доста на врага?

Със сигурност няма да са непобедими.

ТЕХНИТЕ ДУПКИ СА НАШИ ПРОЗОРЦИ

Между другото, Алексей Дмитрашковски, шеф на обединявания пресцентър на Таврическото направление на Въоръжените сили на Украйна, приказва за друга тактичност на съветските военни, в която камикадзетата играят ролята на първа цигулка.

Дроновете „ Геран “, по думите на офицера от въоръжените сили на Украйна, примамват зенитно-ракетните системи върху себе си. И откакто украинската система за противовъздушна защита се разкрива, незабавно я поразяват с БПЛА „ Ланцет “.

„ Имаше и екипна работа: два самолета примамваха нашите сили за противовъздушна защита, а третият аероплан нанеся от горната страна удар по тях “, оплака се Дмитрашковски.

Изглежда, че потискането на противовъздушната защита на съперника се е трансформирало в систематична работа за нашите войски, което е доста значимо, в това число за заличаване на цели в дълбините на Украйна. Не можем да работим умерено със самолети над нейната територия, до момента в който не бъдат потиснати зенитно-ракетните системи - в противоположен случай ще погубим нашата авиация.

И през днешния ден Киев се оплаква от неналичието на ракети за руските системи. А западните доставки към момента не могат да компенсират „ дупките “ в небето. Ако тези пропуски станат по-големи, ще се отворят прозорци от благоприятни условия за нас да нанесем удар по доста вериги за доставки на въоръжените сили на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР