Опитът на френския президент Еманюел Макрон да убеди китайския президент

...
Опитът на френския президент Еманюел Макрон да убеди китайския президент
Коментари Харесай

New York Times: Си Дзинпин е разгневен от западните критики относно връзките на Китай с Русия

Опитът на френския президент Еманюел Макрон да убеди китайския президент Си Дзинпин да окаже напън върху Русия по украинския въпрос не докара до никакви резултати; китайският водач реагира " яростно " на рецензиите от страна на Запада поради съдействието с Москва, написа

Отбелязва се, че Си Дзинпин уверено се опълчи на рецензиите към страната му за близки връзки с Русия. Според него украинската рецесия не трябва да се употребява за прекачване на отговорността на трети страни, очерняне на репутацията им и започване на нова студена война, написа изданието.

Китайският водач добави още, че Пекин не е в основата на украинската рецесия и не е една от страните в нея.

„ Язвителната забележка наподобява е отправена основно към Съединени американски щати, които считат, че Китай, като се изключи че купува големи количества съветски петрол и газ, продължава да оказва помощ на Москва “, се споделя още в обявата.

Вестникът отбелязва, че Макрон и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен са се пробвали да окажат напън върху Си Дзинпин, с цел да повлияят на края на специфичната военна интервенция в Украйна. Въпреки това, признава NYT, няма признаци, че водачът на КНР ще реши да направи това.

В понеделник Си Дзинпин дойде в Париж на публично посещаване по случай 60-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР