Русия започна разследване на обстоятелствата около предполагаемото самоубийство на гениалния

...
Русия започна разследване на обстоятелствата около предполагаемото самоубийство на гениалния
Коментари Харесай

Разследват смъртта на ”руския Илон Мъск”, намерен обесен в затвора

Русия стартира следствие на събитията към хипотетичното самоубийство на гениалния предприемач Валерий Пшенични, получил прякора ”руския Илон Мъск ”, съобщи Франс прес. Адвокатката му Лариса декор Арев подозира, че той е бил изтезаван и погубен в пандиза. " Има аргументи да считаме, че не става дума за самоубийство ", съобщи адвокатката на Пшенични. Той бе възхваляван от медиите за амбициозните си и реформаторски хрумвания, сходни на тези на американския милиардер Илон Мъск. В момента на гибелта си Пшенични беше на 56 години. Той беше задържан през януари за отклонение на средства в огромни размери по отношение на контракт с съветското министерство на защитата. Неговото дружество " НовИТ Про " беше натоварено с създаването на тримерен виртуален модел на подводница, който да оказва помощ на инженерите при поправки.

Три седмици след ареста си на 5 февруари той беше открит обесен в затворническа килия в Санкт Петербург. Съдебните лекари са разкрили по тялото му следи от електрически изгаряния, счупвания и следи от сперма, оповестява адвокатката му. " Точно преди гибелта му вдовицата му Наталия е получила писма от брачна половинка си, който упорствал " да не заплаща нищо на никого " и твърдял, че е почтен ", оповестява Фон Арев.

Според съветски медии и неправителствени организации в Русия постоянно се случва притежаващи въздействие пандизчии или членове на затворническата администрация да изнудват фамилиите на най-уязвимите арестувани, употребявайки закани, отбелязва Агенция Франс Прес. Правозащитници постоянно настояват, че в съветски затвори арестувани са подложени на унижения, изтезания и малтретиране. По думите на Лариса декор Арев тази трагична история демонстрира, че правото на живот и здраве не са обезпечени в съветските затвори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР