Русия започна да прехвърля тактическо ядрено оръжие в Беларус, съобщи

...
Русия започна да прехвърля тактическо ядрено оръжие в Беларус, съобщи
Коментари Харесай

Русия вече е започнала преноса на ядрени оръжия в Беларус

Русия стартира да трансферира тактическо нуклеарно оръжие в Беларус, заяви беларуският президент Лукашенко пред публицисти в Москва. Той е там за Евроазийския стопански конгрес. " Осигурени са местата, където ще се съхранява оръжието и преместването стартира ", съобщи Лукашенко. На въпрос за сигурността на запазване на ракетите, той отговори: " И дума не може да става. Знаете, че ние сме точни, акуратни хора. Не се тревожете за нуклеарното оръжие. Носим отговорност. Това са съществени въпроси. Всичко ще бъде наред ", съобщи организация Белта.

Министрите на защитата на Русия и Беларус Сергей Шойгу и Виктор Хренин подписаха по-рано през днешния ден в Минск документи, определящи процедурата за запазване на съветски нестратегически нуклеарни оръжия в особено вместилище на беларуска територия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" В хода на срещата бяха подписани документите, определящи процедурата за запазване на съветските нестратегически нуклеарни оръжия в особено вместилище на територията на Република Беларус ", се споделя в изказване на пресслужбата на беларуското Министерство на защитата.

За да няма неизясненост по отношение на съветския тактически нуклеарен боеприпас в Беларус, Шойгу посочи, че контролът върху оръжията и решението за потреблението им остава прерогатив на Москва.

На срещата с беларуския си сътрудник съветският министър на защитата акцентира, че западните страни всъщност са почнали необявена война против Москва и Минск, съобщи Ройтерс.

" Днес ние дружно се изправяме против груповия Запад, който всъщност води необявена война против нашите страни ", съобщи Шойгу.

Шойгу уточни, че е налице осъществяването на ограничения за повишение на бойната подготвеност на обединените въоръжени сили на НАТО в Източна Европа. " Разполагат се спомагателни военни контингенти и се разпростира военна инфраструктура, ускоряват се бойните и разследващите действия наоколо до границите на съюзната страна (наддържавно обединяване сред Русия и Беуларус - бел. ред.) ", сподели Шойгу.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР