Русия загуби повече от 3000 танка по време на пълномащабното

...
Русия загуби повече от 3000 танка по време на пълномащабното
Коментари Харесай

Танковата битка на века: Руската армия има техника за още поне три години тежки загуби

Русия загуби повече от 3000 танка по време на пълномащабното си навлизане в Украйна, което се равнява на целия ѝ предвоенен потенциал, само че има задоволително запаси от по-нискокачествени бронирани машини на склад, с цел да компенсира загубите през идващите години, сочи отчет на един от водещи международни мозъчни тръстове - основания в Лондон Международен институт за стратегически проучвания, представен от Би Би Си.

Украйна също претърпя тежки загуби след съветската инвазия през февруари 2022 година, само че доставките на западно военно съоръжение ѝ разрешиха да запази запасите си, като в същото време усъвършенства качеството, съгласно основания в Лондон институт.

" Москва съумя да размени качеството с количество, изваждайки хиляди остарели танкове от хранилища със скорост, която от време на време доближава 90 машини на месец ", се споделя в годишния отчет Military Balance, основен указател за анализаторите в региона на защитата по целия свят.

Руските ресурси значат, че Москва " евентуално би могла да издържи още към три години тежки загуби и да размени загубата на танкове от остарели ресурси, въпреки и на по-ниско техническо равнище, без значение от способността ѝ да създава ново съоръжение ", се споделя в отчета, извадка от който е оповестена от Ройтерс.

Според анализатори Русия разполага с 1750 съществени бойни танка, вариращи от остарелите с десетилетия Т-55 до по-модерните Т-80 и Т-90. Москва разполага с още 4000 танка на склад.

" Ситуацията акцентира възходящото чувство за военна невъзможност, която може да продължи и през 2024 година ", се споделя в отчета.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР