Русия внимателно следи за развитието на плановете на САЩ да

...
Русия внимателно следи за развитието на плановете на САЩ да
Коментари Харесай

Москва реагира на плановете на САЩ да разположат система за ПРО в Румъния

Русия деликатно следи за развиването на проектите на Съединени американски щати да разположат краткотрайно в Румъния мобилен комплекс за противоракетна защита THAAD. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, представен от ТАСС.

В коридорите на пленарно съвещание на съветския Съвет за външна и отбранителна политика, високопоставеният посланик означи, че идното дислоциране на системата за противоракетна защита в Румъния слага два въпроса.

"Първо, какви тъкмо работи ще се правят на обектите в тази страна и второ, какъв брой дълго ще остане системата THAAD в Румъния и какви ще бъдат действителните ѝ функционалности. Русия се отнася "еднозначно негативно " към военното обмисляне на НАТО за Черноморския район, само че подхваща нужните ограничения за "неутрализиране на заканите ", произлизащи от тези дейности ", сподели още Грушко.

По думите му "активността в Черноморския район не усилва сигурността, а подкопава районната непоклатимост ".

От 9 до 13 април в акваторията на Черно море се организира учението на НАТО "Морски щит-2019 " с присъединяване на кораби и авиация от България, Гърция, Канада, Румъния, Съединени американски щати, Турция и Холандия при взаимоотношение с въоръжените сили на Грузия и Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР