Русия винаги е била подготвена за масирани кибератаки и продължава

...
Русия винаги е била подготвена за масирани кибератаки и продължава
Коментари Харесай

Русия смята, че НАТО тренира удар срещу нея и в киберпространството

Русия постоянно е била готова за масирани хакерски атаки и продължава да укрепва осведомителната си сигурност. Това утвърждава Олег Сиромолотов, заместник-ръководител на съветското външно министерство, в изявление за ТАСС. Държавната организация разгласява през днешния ден поредност от материали , в които се прокарва тезата, че Русия е застрашена от координирана сред западните страни хакерски атаки .

" Ефективността на злонамерената компютърна активност , осъществявана от украинска територия против Русия, явно не дава отговор на упованията на западните служби . Бяхме готови за масирани офанзиви ", споделя Олег Сиромолотов.

Като доказателство за тази възможна нова офанзива, към този момент под егидата на НАТО, се показва това, че Киев се е включил към центъра за киберзащита на Северноатлантическия алианс в Талин . А и съветските управляващи имат информация, че в границите на ръководено от НАТО обучение, извършено от Англия, е била симулирана хакерска атака против държавните институции в Калининградска област и енергийната система на Москва, утвърждава Олег Сиромолотов.

Той се базира и на обява на The Times, че английските национални сили за киберсигурност целеустремено набират IT експерти с знания по съветски език. Сиромолотов означи, че в тези опити на Лондон " няма нищо изненадващо ".
 Европейски Съюз: Русия мести фокуса на войната към НАТО и Запада
Европейски Съюз: Русия мести фокуса на войната към НАТО и Запада

Москва извела спора си против Украйна на " различен стадий "

Иначе британците систематично насочвали нападателните си благоприятни условия в осведомителната сфера към Русия, изяснява заместник-министърът на външните работи. Редовно се провеждали учения, в това число под егидата на НАТО , за нанасяне на удари благодарение на IT по съветски обекти от сериозната осведомителна инфраструктура.

Освен това Лондон систематично работел за поощряване на русофобията в интернет и за " изтриване на истината " за външната политика на Русия в западното осведомително поле. Сиромолотов също по този начин съобщи, че Обединеното кралство предизвиква антируската активност на украинските хакери по всички вероятни способи .

Той акцентира, че съветското управление " отделя все по-голямо внимание на укрепването на осведомителната сигурност ". " На държавно равнище се подхващат набор от подобаващи административни и механически ограничения, а системите за отбрана се усъвършенстват непрекъснато ", акцентира заместник-министърът.

На този стадий няма никаква информация съветски запаси да са били ударени или подложени на офанзиви. За сметка на това постоянно, и то освен от началото на войната, а и от преди този момент, излиза наяве за офанзиви по държавни институции и частни компании, като за част от тях се допуска, че работят под егидата на Кремъл. 
 Руски хакери са атакували три лаборатории за нуклеарни проучвания в Съединени американски щати
Руски хакери са атакували три лаборатории за нуклеарни проучвания в Съединени американски щати

Не е ясно дали хакерските атаки са били сполучливи

Само преди два дни Националният център за киберсигурност (NCSC) на Англия , че съветски и ирански хакери се пробват да обхванат в кореспонденцията и сметките на видни персони от английското общество.   " Шпионският лов ", ориентиран най-вече към политици, длъжностни лица, публицисти, анализатори и публични фигури е почнал преди месеци, само че напоследък се усилва.
 Руската
Руската " фабрика за тролове " задействана против западни политици

Канал Cyber Front Z употребява Telegram
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР