Русия вероятно е започнала да изпраща спецчасти в Беларус, предположи

...
Русия вероятно е започнала да изпраща спецчасти в Беларус, предположи
Коментари Харесай

Москва праща мъже в черно в Беларус?

Русия евентуално е почнала да изпраща спецчасти в Беларус, допусна нюзру.

Базираната в Москва медия се е позовала на изявления в обществени мрежи, твърдящи, че камиони и рейсове с въоръжени до зъби хора са пътували от съветската столица и втория по величина град в страната Санкт Петербург към прилежащата страна. В моторните транспортни средства е имало мъже, които са били облечени в черни униформи.

На въпрос на изданието от съветското военно министерство са дали отговор, че е нямало напредване на поздразделения на въоръжените сили на страната.

Според медията най-вероятно в рейсовете и камионите са пътували бойци от "Росгвадия " (военизирано поделение на послушание на министерството на вътрешните работи в Москва).

Нюзру добави, че от Министерство на вътрешните работи не са получили отговор на запитването си.

Малко откакто Централната изборна комисия (ЦИК) в Минск на 9 август е оповестила, че настоящ водач на Беларус Александър Лукашенко е спечелил над 80 на 100 от гласовете в изборите за президент, в страната са почнали митинги, потушавани със мощ.

На 15 август съветският държавен глава Владимир Путин е декларирал, че сътрудника му в Минск ще получи всестранна помощ за справяне с рецесията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР