Русия укрепва военния си потенциал на западните граници, за да

...
Русия укрепва военния си потенциал на западните граници, за да
Коментари Харесай

Кремъл: Русия укрепва военния си потенциал на западните граници, за да гарантира своята безопасност

Русия укрепва военния си капацитет на западните граници, с цел да подсигурява своята сигурност, съобщи Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от ТАСС и Ройтерс.

Песков сподели това в ефира на " Беларус-1 ", една от държавните малките екрани в Беларус - западна съседка на Русия и неин съдружник.

Путин е инструктирал съветския министър на защитата Сергей Шойгу да създаде проект за съответното увеличение и подсилване на военния капацитет на страната на западните й граници и в този момент се работи по въпроса, изясни неговият прессекретар. Песков акцентира, че задачата е да бъде " поддържан нужният паритет във всичко, тъй че на никой да не му мине през мозъка... да ни нападне ".

Миналия месец съветският президент поръча на министъра на защитата да приготви отчет за подсилване на западните граници на страната по отношение на дейностите на НАТО.

Преди това Путин неведнъж е обръщал внимание на разширението на НАТО компактно до границите на Русия, означават ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Руски обстрел е бил осъществен против Одеса тази нощ, оповестиха украинските сили. Според кмета на черноморския град три балистични ракети са поразили жилищен регион, причинявайки жертви. Информацията за починали не е доказана от други източници.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че северно и източно от столицата се водят яростни сражения. След Ирпин, Буча е вторият град в региона на Киев, който Украйна съумява да си върне. Руските елементи бяха изтласкани от Ирпин преди 6 дни. Градът, обаче, е миниран и завръщането на популацията към този момент е невероятно.

Над 3 хиляди души са били евакуирани от обсадения от съветската войска украински пристанищен град Мариупол, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

Във видеообръщение, оповестено през нощта, Зеленски сподели, че през вчерашния ден филантропичните коридори са проработили в три украински области - Донецка, Луганска и Запорожка. " Успяхме да спасим 6266 души, 3071 от които - от Мариупол ", посочи той.

По-рано Агенция Франс Прес съобщи, че евакуирани поданици на Мариупол са се включил към филантропичен ескорт в окупирания от Русия град Бердянск, откъдето са били превозени до Запорожие. Зеленски не посочи дали има поради тези хора, отбелязва агенцията
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР