Русия удари шест граждански кораба, 150 пристанищни и зърнени съоръжения

...
Русия удари шест граждански кораба, 150 пристанищни и зърнени съоръжения
Коментари Харесай

От излизането от зърнената сделка: Русия у унищожила 300 000 т зърно

Русия удари шест цивилен кораба, 150 пристанищни и зърнени уреди и унищожи над 300 000 тона зърно, откогато излезе през юли от съглашението за безвреден експорт на украински продоволствени артикули през Черно море, заяви през днешния ден държавното управление на Украйна, представено от Ройтерс.

Оттам прибавиха, че 21 плавателни съда към този момент са били натоварени със зърно за експорт и са употребявали новия филантропичен зърнен кулоар в Черно море, разгласен от Киев през август. Според украинското държавно управление общо 25 кораба са влезнали в украински пристанища, с цел да бъдат натоварени.

Сделката, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година, имаше за цел да облекчи международната продоволствена рецесия, като разреши украинското зърно, блокирано от руско-украинския спор, да бъде изнасяно безвредно. Споразумението беше удължавано няколко пъти, само че изтече през юни. Русия твърдеше, че изискванията за неговото удължение не са били изпълнени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР