Русия трябва да обмисли смъртно наказание за бойците от националистическия

...
Русия трябва да обмисли смъртно наказание за бойците от националистическия
Коментари Харесай

Руски депутат: Бойците от батальона Азов не заслужават да живеят


Русия би трябвало да обмисли смъртно наказване за бойците от националистическия батальон " Азов ", съобщи съветският народен представител Леонид Слуцки, участващ в договарянията на Москва с Киев, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5358
Въпреки че Русия е наложила мораториум върху смъртното наказване, би трябвало да " обмисли деликатно " опцията за налагането му на бойците от " Азов ", съобщи Слуцки в спор в долната камара на съветския парламент, откакто над 260 от бранителите на стоманодобивния комплекс " Азовстал " бяха евакуирани.

" Те не заслужават да живеят след чудовищните закононарушения против човечеството, които са направили ", сподели още съветският народен представител.

Русия дефинира интервенцията като всеобщо предаване.

Украинската страна заобикаля да употребява този термин и съобщи, че бойците ѝ " са изпълнили бойната си задача ".

Над 260 бойци, някои от тях тежко ранени, бяха изведени от завода през вчерашния ден и отведени в два града, следени от проруските сили в Източна Украйна. По последни данни в завода остават още бойци, чийто брой е незнаен, оповестява Асошиейтед прес.

Пълното завладяване на завода би било доста достижение. Това би било най-голямата съветска победа във войната досега, може да освободи сили за настъпателни дейности на други места в Източна Украйна, върху чието завладяване се концентрират сега съветските сили.

" Работата по връщането на момчетата вкъщи продължава, и изисква тактичност и време ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

" Украйна има потребност украинските герои да останат живи. Това е наш принцип ", добави той.

Олександър Данилюк, някогашен секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, съобщи пред Би би Си, че защото украинските сили не са съумели да освободят завода, контрактуваната евакуация към следена от съветските сили територия е " единствената вяра " за бранителите на " Азовстал ".

Оставащите в завода към момента " могат да го пазят ", означи той. " Но мисля, че е значимо да се разбере, че главната им задача е изпълнена и в този момент би трябвало да бъде избавен животът им ", акцентира Данилюк.

Той добави, че евакуираните би трябвало да бъдат разменени за съветски военнопленници, само че Вячеслав Володин, ръководител на долната камара на съветския парламент, съобщи, че сред бранителите на завода има хипотетични военнопрестъпници, които не би трябвало да бъдат освобождавани, а съдени, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР