„Русия трябва да бъде сред водещите държави, а в някои

...
„Русия трябва да бъде сред водещите държави, а в някои
Коментари Харесай

Путин: Русия трябва да бъде лидер във военно отношение

„ Русия би трябвало да бъде измежду водещите страни, а в някои области и безспорен водач, когато става въпрос за построяването на войска от ново потомство ". Това разгласи президентът на страната Владимир Путин по време на съвещание на Министерството на защитата.

„ Това е значимо, с цел да подсигурим нашия суверенитет ", добави съветският държавен глава, след което разяснява и дейностите на Съединени американски щати и новата им тактика за национална сигурност, в която Русия бе оповестена за страна съперник.

Путин счита, че въпросната тактика на Съединени американски щати носи нападателен темперамент, предава ТАСС.

„ Съединени американски щати неотдавна изложиха своята отбранителна тактика. На дипломатически език, може да се каже, че тя носи нападателен темперамент, а в случай че се премине на боен език - нападателен. Ние би трябвало да отчитаме това в своята практическа работа ", подреди президентът.

„ Използваните от Съединени американски щати ракети-мишени за тестване на системите за противоракетна защита по своята характерност са идентични с балистични ракети със междинен и дребен обсег. Тяхното произвеждане в Съединени американски щати може да свидетелства за създаването на неразрешени технологии съгласно Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние. Те непрекъснато приказват за някакви нарушавания от наша страна, а сами поредно вършат такива ", добави Путин.

„ По най-щателен метод би трябвало да следим изменението на салдото на силите и на военно-политическата конюнктура в света, на първо място край съветските граници, а също по този начин в стратегическите, най-важни за нашата сигурност райони, включително Близкия изток, Корейския полуостров, а също по този начин и Европа, където с ускорени темпове нараства инфраструктурата на НАТО и на Съединени американски щати ", добави той.

„ Русия има суверенното прави и всички благоприятни условия, с цел да може съответно и навреме да реагира на сходни евентуални закани ", сподели още Владимир Путин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР