Русия, третата по брой на открити официално заразени с коронавирус

...
Русия, третата по брой на открити официално заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Русия надмина 500 000 потвърдени случая на коронавирус

Русия, третата по брой на открити публично инфектирани с ковид страна в света, мина символичната линия от 500 000 доказани случая, съобщи БГНЕС.
Последните данни означават общо 502 466 случая, което значи регистрирани 8 779 нови случая на дневна база. От тях оздравели са 261 150 души, т.е. нови 8 855 и това е трети следващ ден с повече оздравели, в сравнение с открити заболели.
Най-много случаи са регистрирани в двата най-големи града Москва и Санкт Петербург и техните околни региони. Столицата удостовери 1436 нови случая в четвъртък, откакто броят на новите инфекции доста е намалял тази седмица.
Москва анулира ограничавания, в това число наложителните пропуски за пътешестване - ход, посрещнат позитивно от жителите, които се втурнаха да се насладят на улиците и парковете. Много други райони отстраняват рестриктивните мерки за блокиране, защото Русия се готви да организира народен избор на 1 юли, макар пандемията. Президентът Владимир Путин търси обществена поддръжка за промени в конституцията, които биха му разрешили да остане в Кремъл след настоящия си мандат.
Русия удостовери общо 6 532 смъртни случая от COVID-19, надалеч по-ниска смъртност, в сравнение с в други страни с огромни огнища.
Критиците слагат под подозрение ниския формален коефициент на смъртност и упрекнаха управляващите в неотчитане на цялостните данни за мащаба на рецесията.
Русия приписва своите по-ниски данни за гибел от вируса на всеобщи проби, които откриват доста случаи с леки или никакви признаци. Според Worldometers, страната е направила съвсем 146 000 000 теста т.е. 92 800 на 1 000 000 души и това я слага в първите 10 страни в света по този индикатор.
Руското здравно министерство към този момент поправя отразяването на развиването на здравната рецесия, с цел да включва всички смъртни случаи, за които се счита, че са свързани с вируса, даже в случай че директната причина за гибелта е друго положение или пациентът е тестван негативно.
Още: " Рекорд от случаи на ковид за денонощие в България, само че единствено като безусловно число, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР