Русия следи отблизо възможностите за създаване от Украйна на ядрено

...
Русия следи отблизо възможностите за създаване от Украйна на ядрено
Коментари Харесай

Русия следи отблизо възможностите за създаване от Украйна на ядрено оръжие или мръсна бомба

Русия следи от близко опциите за основаване от Украйна на нуклеарно оръжие или " мръсна " бомба. Това сподели през днешния ден на конференция говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Що се отнася до опциите за придобиване от Украйна на нуклеарно оръжие или основаване на " мръсна " бомба, то всевъзможни признаци за сходна интензивност се наблюдават деликатно от виновните съветски ведомства ", означи говорителката.

Захарова подсети " гръмките изказвания " на украинския президент Володимир Зеленски, които " е мъчно да бъдат възприети по различен метод, с изключение на като стъпка към опцията за преразглеждане на безядрения статут на Украйна ". " Помним също по този начин апелите за превантивни удари против Русия, отправени към страните членки на НАТО, изказванията на сегашни политически сили и на политици, говорили за нанасяне на нуклеарен удар против Русия ", сподели говорителката и добави: " Многократно сме давали оценка на сходни изцяло несъответстващи и безусловно неприемливи хрумвания. Не считаме за нужно да се занимаваме с разглеждане на всеки мъчителен стон като тези, които звучат непрестанно от устата на представители на киевските управляващи, защото те фактически се намират в някакво мъчително, несъответстващо положение и всички го виждат ".

Русия ще реагира " премерено и поредно ", в случай че страните от Г-7 вземат решение за възбрана на целия експорт за Русия, сподели Захарова.

" Ако се вкарат нови наказания ще реагираме, само че както постоянно премислено, поредно и премерено, ръководейки се от дилемите за отбрана на нашите ползи, ползите на нашите жители, за поддържане на резистентност на националната стопанска система, на ползите на съветския бизнес и по този начин нататък ", сподели говорителката.

Захарова добави, че новите евентуални търговски ограничавания във връзка с Москва " подкопават общоприетите правила на интернационалната търговия ". " Насрещните загуби не вълнуват (САЩ), тъй като те преди всичко засягат страните от Европейския съюз, а кой във Вашингтон ще мисли за някакви непознати страни ", добави говорителката.
   
Насаждането от страната на Брюксел на логиката на блоковото опълчване от ден на ден слага Европейски Съюз в изолираност, сподели Захарова.

Така тя разяснява думите на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, който сподели, че Европейски Съюз ще построява връзките си с други страни според от тяхната политика по отношение на Русия и Китай.

" Тези изказвания, за жалост, са изтъкани от ултиматуми и двуличие... Опитите да се поправи всичко благодарение на нападателна агитация, закани, тотална битка с различните гледни точки, насаждането на логиката на блоковото опълчване само слагат Европейски Съюз в изолираност ", сподели Захарова.

Тя разкритикува думите на Борел, наричайки ги " несъответстващи ", и добави, че те не дават отговор на ползите на европейските страни и нации.

Русия постоянно води разговор с сътрудниците си от БРИКС за механизма за разширение на групата, сподели още Захарова.

По думите ѝ въпросите за разширение на БРИКС са повече от настоящи и се намират във фокуса на вниманието на групата.

" Те се засягат на ниво държавни глави и министри на външните работи на страните от " Петицата ". В частност в Пекинската декларация на 14-ата среща на върха на БРИКС е включена задачата да се изработят съответните управителни правила, стандарти, критерии и процедури ", добави говорителката.

Източник: Българска телеграфна агенция

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР