Русия ще строи още два ядрените ледоразбивача. Генералният директор на

...
Русия ще строи още два ядрените ледоразбивача. Генералният директор на
Коментари Харесай

Руснаците ще строят още два ядрени ледоразбивача

Русия ще строи още два нуклеарните ледоразбивача. Генералният шеф на " Атомфлот " Мустафа Кашка и генералният шеф на " Балтийски цех " Алексей Кадилов подписаха контракт за построяването на трети и четвърти универсални нуклеарни ледоразбивача по план 22220 в Мурманск.

Строителството за първи път ще бъде финансирано по смесена скица. Очаква се 45 милиона рубли да бъдат предоставени от средствата на федералния бюджет, а останалата част ще бъде покрита от " Росатомн " и " Атомфлот ".

В момента в " Балтийски цех " Русия строи общо 3 ледоразбивача. Главният - " Арктика " е приключен на 87,7% и се чака предаването му в употреба да бъде в края на месец май 2020 година. Другите два плавателни съда - " Сибир " и " Урал " са надлежно подготвени на 58,5% и 44%.

" Символично преди 7 години през август подписахме контракт за строителството на основния повсеместен ледоразбивач " Арктика ", като през тази година той ще премине ходови тествания ", съобщи шефът на " Атомфлот " Мустафа Кашка. По думите му нуждата от флот от нуклеарни ледоразбивачи в акваторията на Северния морски път пораства дружно с темповете на товаропотока, което означавало, че ерата на най-новите ледоразбивачи идва с цялостна мощ.

Плановете на съветското дружество включват следващата година да се пристъпи и към построяването на ледоразбивача " Лидер ", който обаче ще се прави в завода " Звезда ", а не в " Балтийски цех ".
 Първата в света плаваща нуклеарна централа пое по своя курс
Първата в света плаваща нуклеарна централа пое по своя курс

Проектът е за 480 милиона долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР