Русия ще снабди Беларус със системи „Искандер-М“, обяви руският президент

...
Русия ще снабди Беларус със системи „Искандер-М“, обяви руският президент
Коментари Харесай

Путин: Русия ще снабди Беларус със системи „Искандер-М“

Русия ще достави Беларус със системи „ Искандер-М “, разгласи съветският президент Владимир Путин по време на среща с беларуския държавен глава Александър Лукашенко в Санкт Петербург, предадоха международните организации. Доставката ще се реализира до няколко месеца, добави Путин.

„ Искандер-М “ е мобилна управляема тактическа ракетна система с обсег до 500 километра. Ракетите могат да носят стандартни или нуклеарни бойни глави.

Руският президент също така е предложил на беларуския си сътрудник да му помогне с модернизирането на беларуските бойни самолети, тъй че те да бъдат способни да носят нуклеарни оръжия, съобщи Франс прес.

" Много самолети Су-25 са на въоръжение в беларуската войска. Те могат да бъдат усъвършенствани по един подобаващ метод. Тази рационализация би трябвало да бъде осъществена в самолетостроителни фабрики в Русия и подготовката на екипажите да стартира в сходство с това ", сподели Путин, откакто Лукашенко е изискал от адаптиране на самолетите, тъй че те да са способни да носят нуклеарни оръжия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР