Русия ще продължи да полага всички усилия, за да гарантира

...
Русия ще продължи да полага всички усилия, за да гарантира
Коментари Харесай

Захарова: Русия ще продължи да гарантира безопасността на Чернобил

Русия ще продължи да поставя всички старания, с цел да подсигурява сигурността на атомната електроцентрала в Чернобил, сподели представителят на външното министерство Мария Захарова на брифинг в четвъртък, съобщи ТАСС.

„ Решени сме да продължим да поставяме всички старания, с цел да подсигуряваме сигурността на оборудването “, уточни тя. Захарова означи, че когато Русия пое контрола над Чернобилската АЕЦ, съветските войски са се уверили, че няма да бъдат породени вреди на нейната сигурност.

Според нея равнищата на радиация остават естествени, което е доказано от Международната организация за атомна сила.

По думите й „ следените от Киев подразделения не престават да провеждат провокации, с цел да провокират повреди на обекта “, сподели Захарова, добавяйки, че Западът се е опитал да се възползва от сходни провокации, с цел да нагнети антируската нервност.

„ Атаките против личните му нуклеарни уреди се трансфораха в признак на украинския режим. Киев е изцяло отговорен за това, дружно с американските спонсори на украинския президент Володимир Зеленски и васалите на Съединени американски щати в НАТО “, акцентира съветският посланик.

В момента Чернобилската АЕЦ се управлява от съветски войски. Заместник-министърът на защитата на Русия военачалник Николай Панков сподели на 9 март, че украинските националисти са организирали провокация, атакувайки електропреносната мрежа на оборудването, само че съветски специалисти подсигуряват неотложно прекосяване към дизел генератори.

По-късно президентът на Беларус Александър Лукашенко подреди на Министерството на енергетиката на страната да обезпечи електрозахранването на Чернобилската АЕЦ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР