Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния

...
Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния
Коментари Харесай

Путин: Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния суверенитет

Русия ще продължи да поддържа Сърбия в отбраната на нейния суверенитет и териториална целокупност, Москва прави оценка уравновесения курс на Белград на интернационалната сцена. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, обръщайки се към посланиците на непознати страни на церемонията по връчването на акредитивните си писма, оповестяват съветски източници.

„ Оценяваме желанието на сръбските другари да следват уравновесен, самостоятелен курс на интернационалната сцена, ще продължим да оказваме на нашите сръбски другари всеобхватна поддръжка в отстояването на законните права и ползи на Сърбия, защитавайки нейния държавен суверенитет и териториалната целокупност ", добави още Путин.

„ Ние постоянно обсъждаме с президента Вучич в персонални срещи и в телефонни диалози основните въпроси за по-нататъшното развиване на съдействието и ще продължим да работим дружно за задълбочаване на политическия разговор, разширение на съдействието в стопанската система, търговията, науката, техниката, културна и филантропична сфера ", добави Путин.

„ Хегемонията на обособени страни в света не може да продължава постоянно ", уверен е съветският президент Владимир Путин.

„ Обективното развиване към многополярност, за жалост, се натъква на съпротивата на тези, които се пробват да запазят ролята на хегемон в международните каузи и да управляват всичко: Латинска Америка, Европа, Азия и Африка. Трябва да се каже, че този хегемон се оправя сносно от много дълго време, само че не може да продължава по този начин постоянно, невероятно е ", акцентира Путин.

Той означи, че е споделил тези думи " отвън подтекста на събитията, които се случват в Украйна ".

„ Но с цел да се засилят позициите им, се вкарват нелегитимни наказания, става известно напън върху всички вектори, в това число върху Русия, само че тези, които вършат това, виждат, че техните дейности водят до отрицателни последствия за самите тях ", акцентира съветският водач.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР