Русия ще предприеме необходимите ответни мерки, ако Западът не даде

...
Русия ще предприеме необходимите ответни мерки, ако Западът не даде
Коментари Харесай

Лавров заплаши с ответни мерки, ако Москва не получи отговор от Запада за исканията си

Русия ще предприеме нужните ответни ограничения, в случай че Западът не даде градивен отговор на самодейността на Москва по гаранциите за сигурността. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров по време на днешното чуване на държавното управление пред Народното събрание.

Ако не последва градивен отговор и Западът продължи своя нападателен курс, Москва ще предприеме нужните ответни ограничения, акцентира той. „ При всички случаи всички следва да имат поради, че сигурността на Русия и на нейните жители са категоричен приоритет и тя ще бъде обезпечена при всевъзможни условия “.

Той осведоми, че Съединени американски щати са уверили Русия, че ще показа своите отговори по гаранциите за сигурността тази седмица. Москва няма да разреши на Запада „ да заплете “ тази самодейност в безкрайни диалози.
Външно отговори на Москва за НАТО: Уважавайте осъзнатия избор на България
Призоваваме Руската федерация да демонстрира почитание към осъзнатия външнополитически избор на Република България, оповестиха в публична поз...
Прочети повече
Лавров означи, че според от наличието на отговора, Министерство на външните работи дружно с другите способени ведомства ще изготви предложение до съветския президент за по-нататъшни дейности.

„ Няма да позволим плановете ни да бъдат обгърнати в безкрайни полемики, а тази линия е ясно забележима, изключително в опитите да се пусне цялата тази тема през ОССЕ или посредством настойчивите апели от страна на Европейския съюз да се включи и той в нея “, акцентира министърът.

Той акцентира, че американският държавен секретар Антъни Блинкен на срещата в Женева на 21 януари е уверил съветската страна, че Вашингтон ще съобщи на Москва „ още тази седмица писмени подробни отговори с уточнения на позицията на Съединени американски щати “ по съответните претенции на Русия.

След края на договарянията сред Блинкен и Лавров в Женева Вашингтон съобщи, че ще даде на Москва писмени отговори на направените оферти за гаранциите за сигурността, след което двамата външни министри ще проведат още една среща.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР