Русия ще наложи ограничения за влизане в страната на граждани

...
Русия ще наложи ограничения за влизане в страната на граждани
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русия ще наложи ограничения за влизане в страната на граждани от „недружелюбни държави

Русия ще наложи ограничавания за влизане в страната на жители от „ недружелюбни държави”, съобщи външният министър Сергей Лавров, представен от РИА Новости. Той посочи, че това решение ще бъде под формата на президентски декрет, като сега се изготвя проектодокумент.

„ Този закон ще наложи редица ограничавания за влизане на съветска територия. В същото време, с цел да се предотвратят заканите за живота и здравето на жители на трети страни и лица без поданство, които се намират на украинска територия, бяха улеснени процедурите за влизане и престой на съветска територия за безвредното им завръщане в страните, чиито жители са”, изясни външният министър.

Според Лавров Съединени американски щати и техните съдружници „ непосредствено са обявили” тотална хибридна война против Русия. „ Целта на тази борба не се крие от Запада - да унищожи съветската стопанска система, да подкопае вътрешната политическа непоклатимост и в последна сметка доста да отслаби Русия, изтласквайки ни в периферията на интернационалния живот”, разяснява той.

Много страни постановиха наказания против Москва, откакто Русия стартира война в Украйна. От своя страна Русия утвърди лист с 48 страни и територии, които правят вражески дейности.

Междувременно Русия работи по способи, които да ѝ дадат опция да получава заплащанията в рубли и ще предприеме нужните дейности, в случай че европейските страни откажат да вършат това, разгласи по-рано през днешния ден Кремъл, представен от Ройтерс.

Руската централна банка, държавното управление и „ Газпром”, който прави към 40% от вноса на синьо гориво в Европа, би трябвало да показват предложенията си на Путин до 31 март.

На срещата на европейските водачи в края на предходната седмица не се стигна до единна позиция по съветското искане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР