Русия ще наказва около дузина армейски офицери, след като стотици

...
Русия ще наказва около дузина армейски офицери, след като стотици
Коментари Харесай

Русия започва да наказва офицери, изпратили наборници в Украйна

Русия ще санкционира към дузина армейски офицери , откакто стотици военнослужещи бяха изпратени да се бият в Украйна , сподели боен прокурор във вторник, оповестява " Ройтерс ".

Президентът Владимир Путин неведнъж отхвърля, че Русия употребява наборни военнослужещи , млади мъже, които са призовани от страната, с цел да служат в армията, заявявайки, че единствено професионални бойци и офицери вземат участие в неговата военна интервенция.

Министерството на защитата обаче призна през март, че някои са били изпратени по простъпка да се бият.
 На 8 март Путин даде обещание на майките, че в Украйна няма да влязат наборници
На 8 март Путин даде обещание на майките, че в Украйна няма да влязат наборници

За съветските бойци и офицери - " можете да се гордеете с тях "

" Според надзора на Западния боен окръг... към 600 бойци на наборна работа са привлечени в специфичната военна интервенция, всички от които се върнаха допустимо най-скоро ", сподели прокурорът Артур Йегиев , изказвайки се пред горната камара на съветския парламент.

Служителите, позволили това да се случи, са били изправени пред дисциплинарни производств а, в това число вероятността за уволняване, сподели той, без да дава повече детайлности.

Въпросът за военнослужещите във войната е доста сензитивен в Русия . Въпреки че Русия спря да разгласява статистически данни за това какъв брой от нейните бойци са починали в Украйна, оценките доближават хиляди.
 Има ли наборници в Украйна, ще проверява съветската военна прокуратура
Има ли наборници в Украйна, ще проверява съветската военна прокуратура

Путин поръчал още преди началото на интервенцията това да не се случва

Някои асоциации, представляващи майки на съветски бойци, показаха угриженост по отношение на наборните военнослужещи , призовани да се бият, макар неналичието на съответно образование. Всички страни в спора в Украйна имат система за наборна военна работа, при която по закон младите мъже са задължени на военна работа.

Москва, която изпрати хиляди бойци в Украйна на 24 февруари, съобщи, че е ангажирана в " специфична военна интервенция " за демилитаризиран е на прилежащата си страна и освобождение от рискови националисти, заплашващи рускоезичното население.

Украйна и нейните съдружници отхвърлят изказванията на Русия като безпочвен предлог за започване на непредизвикана експанзия и война , която умъртви хиляди, съпостави градове със земята и накара повече от 6 милиона души да избягат в чужбина.
 Прегрупиране на съветските войски,
Прегрупиране на съветските войски, " Вагнер " желае помощ за Донбас

Институтът за проучване на войната оповестява за наборници в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР