Русия сега е безспорно по-голяма заплаха за сигурността на Великобритания

...
Русия сега е безспорно по-голяма заплаха за сигурността на Великобритания
Коментари Харесай

Британски висш военен: Русия е по-голяма заплаха от „Ал Кайда” и ИДИЛ

Русия в този момент е несъмнено по-голяма опасност за сигурността на Англия и съдружниците й от радикални ислямистки групировки като „ Ал Кайда ” и „ Ислямска страна ” – такова мнение изрази началникът на Генералния щаб на английските сухопътни сили ген. Марк Карлтън-Смит в изявление за „ Дейли Телеграф ”, представено от Българска телеграфна агенция.

Според военния, руснаците са освен стандартна военна опасност, само че и непрекъснато се стремят да подкопаят Запада с насърчаване на нови умения за водене на война в неконвенционални области като киберпространството и космоса.

„ Русия през днешния ден несъмнено съставлява надалеч по-голяма опасност за националната ни сигурност от заканите, произлизащи от ислямски радикални групировки като „ Ал Кайда ” и ИДИЛ ”, споделя генералът в първото си изявление откогато през юни встъпи в новата си служба.

Англия и съдружниците й не трябва да стоят безучастни пред идващите от Русия закани и да ги оставят без отговор, декларира Карлтън-Смит: „ Най-важният отговор в нормалните типове въоръжение е да продължи укрепването на капацитета и съгласуваността на дейностите на НАТО ”.

Британският военачалник реагира скептично към предлагането на френския президент Еманюел Макрон за основаване на единни европейски въоръжени сили, както и към всяка друга самодейност, която по думите му би отслабила успеваемостта на НАТО.

Опора на европейската сигурност е точно Северноатлантическият алианс, счита Карлтън-Смит.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР