Русия се съгласи да се срещне с Киев по средата

...
Русия се съгласи да се срещне с Киев по средата
Коментари Харесай

Главният преговарящ на Русия коментира резултатите от мирните преговори

Русия се съгласи да се срещне с Киев по средата на пътя и ще разреши провеждането на среща на неговите водачи в същия ден, в който окончателният вид на мирния контракт бъде авансово утвърден от външните министри на двете страни, съобщи във вторник основният договарящ на Москва след нов кръг от договаряния в Истанбул .

Преди това Москва упорства, че среща сред съветския президент Владимир Путин и украинския му сътрудник Владимир Зеленский може да бъде проведена едвам след завършването на договорката.

 

 

Владимир Медински дефинира диалозите в Турция като " градивни " и съобщи, че делегацията му е получила ясно обрисувана позиция по отношение на това, което желае да реализира. Писменото предложение, което включва обещанието на Украйна да остане неутрална страна и да не се пробва да се снабди с оръжия за всеобщо заличаване, в това число нуклеарни оръжия, ще бъде предадено на Путин, сподели той.

Едновременно с изказването на Медински пред пресата съветското министерство на защитата разгласи, че фрапантно понижава военните си интервенции в някои елементи на Украйна, в това число наоколо до столицата Киев. Като причина за смяната министерството уточни " прекосяването на диалозите към практическо измерение ".

 

 

Давид Арахамия, заместител на Медински в украинската делегация, съобщи, че Киев е изискал гаранции за сигурност от редица страни, които да работят по метод, който не се разграничава от уговорката на НАТО за взаимна самоотбрана.

Той уточни Англия, Китай, Съединени американски щати, Турция, Франция, Канада, Италия, Полша и Израел като вероятни гаранти и съобщи, че някои от тях са дали предварителното си единодушие да извършват тази функционалност.

Предложеният ангажимент за сигурност няма да се ползва за частите на Украйна, чийто статут продължава да бъде противоречив, сподели Арахамия. Сред тях са Крим, който Русия счита за своя територия, и отделилите се Донецка и Луганска национална република, които Русия признава за суверенни страни и чиито сили вземат участие в продължаващите военни дейности.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР