Русия се опитва да задълбочи своите икономически и дипломатически връзки

...
Русия се опитва да задълбочи своите икономически и дипломатически връзки
Коментари Харесай

WP: Русия се стреми да създаде нов световен ред чрез съюз с Китай

Русия се пробва да задълбочи своите стопански и дипломатически връзки с Китай и с Глобалния Юг, с цел да е способна да се опълчи на интернационалната финансова система, доминирана от Съединени американски щати, и да подкопае Запада.

Кремъл свика срещи през 2022 година и 2023 година, с цел да откри способи да " демонтира " световната финансова система след Втората международна война и да подкопае превъзходството на Съединени американски щати над световните транзакции, демонстрират документи, с които са се срещнали публицисти от " Вашингтон пост "

„ Една от най-важните задания е основаването на нов международен ред “, гласи съветската позиция, изразена в документи от 3 април 2023 година

Пекин поддържа Москва дипломатически и стопански без значение от натиска на Запада да изолира Русия, макар че до момента изглеждаше, че се въздържа от даване на директна военна помощ.

Друг документ, за който се твърди, че е написан от непосредствен съдружник на шефа на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев, се застъпва за повече съдействие сред Китай и Русия в региона на изкуствения разсъдък и киберсистемите.

В него се планува нова финансова система и евразийска цифрова валута, основана на различни платежни системи сред Русия и Китай, с цел да се заобиколи господството на Съединени американски щати в световните финансови транзакции посредством $.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли Русия да има за цел да подкопае господството на Съединени американски щати в световната финансова система, само че призна, че Кремъл желае да сътвори опция.

Твърди се, че съветският президент Владимир Путин е споделил на китайския си сътрудник Си Дзинпин по време на среща през март, че Русия възнамерява да продължи войната си против Украйна „ минимум пет години “, заяви Nikkei Asia на 28 декември, базирайки се на свои анонимни източници.

Статията следва известия в медиите, които допускат, че Путин може да е подготвен за преустановяване на огъня, ако Русия резервира нелегално окупираните от нея територии в Украйна.

Изявлението на Путин евентуално е имало за цел да намекне, че една продължителна война ще бъде от изгода за Русия и да предизвести Си да не трансформира проруската си позиция.

Си пътува до Москва на 20 март по покана на Путин за първото си държавно посещаване в Русия от началото на нейното пълномащабно навлизане в Украйна през февруари предходната година. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР