Русия се опитала да открадне файлове от разследването на сваления

...
Русия се опитала да открадне файлове от разследването на сваления
Коментари Харесай

Русия се опитала да открадне файлове от разследването на сваления Боинг над Донбас

Русия се пробвала да открадне файлове от следствието на сваления Боинг над Донбас. Това заяви министърът на защитата на Холандия Анк Бейлевелд, заяви The Washington Post.
По думите ѝ сътрудници на съветското разузнаване се пробвали да придобият данни за самолетната злополука. Засега няма други детайлности.
По-рано бе обявено, че Холандия е изгонила четирима руснаци, възнамерявали хакерска атака против Организацията за възбрана на химическо оръжие. Руснаците се пробвали да нападат Wi-Fi на организацията. Според холандските управляващи интервенцията е проведена от ГРУ (Националния център за киберсигурност съветската работа, позната със остарялото си название Главно разследващо ръководство (ГРУ).
На 27 септември министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн упрекна Русия в това, че не желае да признае резултатите от извършеното следствие на Съвместната следствена група за аргументите за свалянето на малайзийския Боинг над Източна Украйна през юли 2014 година
През май тази година взаимната следствена група излезе с отчет, в който се споделя, че ракетата, пусната по самолета е доставена от съветска военна част. Русия отхвърли изводите. Преди дни от министерството на защитата на Руската федерация оповестиха, че ракетата, свалила самолета е разпозната и че е била изпратена в Украйна още през 1986 година, след което не се е прибирала на съветска територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР