Русия се надява на съвместна със САЩ работа в борбата

...
Русия се надява на съвместна със САЩ работа в борбата
Коментари Харесай

Русия се надява на обща работа със САЩ срещу оставащите терористи в Сирия


Русия се надява на взаимна със Съединени американски щати работа в битката против терористичната формация "Джебхат ан-Нусра" в Сирия.

Това съобщи специфичният президентски представител по сирийското контролиране Александър Лаврентиев след завършилия 8 кръг от договарянията на Астанския формат.

„ Имаме положителни резултати от взаимната работа в битката против „ Ислямска страна “. Надявам се, че същата добра работа ще има и в битката с други терористични групировки, в това число с "Джебхат ан-Нусра", съобщи дипломатът пред организация ТАСС.

В срещата в казахстанската столица Астана участваха страните гаранти на Астанския развой Русия, Иран и Турция, делегация на сирийската въоръжена съпротива, делегация на Организация на обединените нации отпред със специфичния представител за Сирия Стафан де Мистура, а също представители на Йордания и Съединени американски щати в качеството им на наблюдаващи.

На договарянията в Астана страните се договориха за освобождение на пленени и заложници, предаване телата на починалите и търсене на безследно изчезнали. Те одобриха и взаимна декларация за филантропично разминиране в Сирия, в това число и обекти на културното завещание на ЮНЕСКО. Страната хазаин изрази вяра, че държавното управление и въоръжената съпротива ще подхващат насрещни стъпки по постигнатите договорености, в това число за обезпечаването на свободен достъп за филантропични доставки. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР