Русия също носи вина за допинг скандала, след който страната

...
Русия също носи вина за допинг скандала, след който страната
Коментари Харесай

Путин: И Русия си е виновна за допинг скандала

Русия също носи виновност за допинг абсурда, след който страната получи възбрана от Международния олимпийски комитет нейни спортисти да вземат участие на зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 година Това съобщи президентът Владимир Путин на годишната си конференция.

Той остана неудовлетворен от обстоятелството, че съветските спортисти са дали мотив за такова решение. Състезателите, които не са дали позитивни проби в кариерата си, могат да се включат в надпреварите, само че под безпристрастен байрак.

" За нас е явно, че този скандал се развихри според от вътрешнополитическия календар на Русия. За това и сами сме си отговорни, защото дадохме мотив с действителни случаи на нарушавания на антидопинговите правила. Но и такива на други страни бяха оповестени, а не последва сходно политизирано решение. Без подозрение става дума за политическа настойчивост в нашия случай ", съобщи той, представен от ТАСС.

" Съществуват и спортисти, на които е разрешено да одобряват неразрешени субстанции по медицински съображения. Защо тогава на тези хора им е позволено да вземат участие? Не желая да наскърбявам никого - всички работят, стараят се, само че конкуренцията би трябвало да е почтена ", добави още той.

Преди дни Путин съобщи, че Русия няма да забрани на своите спортисти да вземат участие в Пьончан под безпристрастен байрак.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР