Русия съобщи, че е разрушила завод за ракети близо до

...
Русия съобщи, че е разрушила завод за ракети близо до
Коментари Харесай

Русия отмъщава за Москва. Удря военен завод край Киев

Русия заяви, че е разрушила цех за ракети покрай Киев и увери, че ударите върху украинската столица ще бъдат засилени в отговор на офанзивите, осъществени от Украйна на съветска територия, съобщи Франс прес.

По-късно стана ясно, че съветският удар е възмездие и за потопения през вчерашния ден от украинските сили ракетен крайцер " Москва ", флагман на съветския черноморски флот.

Тези заявления наподобява вещаят нова смяна в метода на Русия, която, откакто не съумя да победи защитницита на Киев, беше съобщила в края на март, че ще се концентрира върху Източна Украйна и беше изтеглила силите си за взлом против украинската столица, разяснява Агенция Франс Прес.

" Броят и мащабът на ракетните удари по обекти в Киев ще се усилят в отговор на всички терористични офанзиви и саботажи, осъществени на съветска територия от националистическия режим в Киев ", заяви съветското министерство на защитата, обявявайки унищожаването на завод за произвеждане на ракети земя-взъдух във фабрика " Визар ".

В четвъртък губернаторите на два съветски района, граничещи с Украйна, упрекнаха украинските сили, че са обстрелвали две села на съветска територия, Климово и Сподариучино, като са ранили седем души.

В Климово офанзивата е осъществена от два украински хеликоптера, настояват съветските управляващи, като обвиняванията са отхвърлени от Киев и не са доказани от самостоятелна инспекция.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че един от хеликоптерите, направили нападението, е бил погубен от ракета, изстреляна от система за противовъздушна защита С-400, до момента в който се прибирал в базата си в Украйна.

Отделно съветският представител разгласи, че съветската артилерия е умъртвила полски наемници в Североизточна Украйна, което рискува да ускори така и така високото напрежение сред Москва и Варшава.

" Отряд наемници от частна полска военна компания […] беше премахнат в село Изюмске, в област Харков. Елиминирани са до 30 полски наемници ", сподели Конашенков.

По-късно през днешния ден Франс прес съобщи, че удареният оръжеен цех в региона на Киев създава ракетите " Нептун ", които украинската войска сподели, че е употребила за удар по крайцера " Москва ".

Агенцията се базира на свои публицисти уверили се на място, че предприятието е потърпевшо от ракетно попадение.

Заводски завод и административна постройка до него в градчето Вишневе, на към 30 километра югозападно от украинската столица, бяха съществено развалени, откри Агенция Франс Прес. Около петдесет транспортни средства, паркирани на близкия паркинг, са с изпочупени стъкла.

Работещ в завода източник сподели, че ударите са били пет. Според него те са възмездие за унищожаването на крайцера " Москва " - флагмана на съветския Черноморски флот, който потъна през вчерашния ден.

Губернаторът на Одеска област Максим Марченко сподели през нощта на сряда против четвъртък, че ракети " Нептун " са били употребявани от украинската войска за удар по крайцера " Москва ".

" Визар " е един от украинските фабрики, които създават тези ракети, съгласно " УкрОборонПром ", държавната холдингова компания, която ръководи украинските оръжейни фабрики.

Москва към този момент не удостоверява тази версия за потъването, като просто съобщи, че на борда на 186-метровия ракетен крайцер е избухнал пожар, който е взривил муниции. След това крайцерът потопен при опит за изтеглянето му до най-близкото пристанище на буксир.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР