Русия (РФ) обяви за предстоящото затваряне до края на октомври

...
Русия (РФ) обяви за предстоящото затваряне до края на октомври
Коментари Харесай

Сигнал от Украйна: Русия ще затвори Керченския проток за половин година

Русия (РФ) разгласи за идното затваряне до края на октомври 2021 година на част от Черно море в посока Керченския пролив за военни кораби и кораби на други страни под претекст на военни учения, заяви киевското издание " Главред ". Според украинското външно министерство техни дипломати приготвят протестна нота против това решение на РФ.
Ограничението ще работи от 24 април до 31 октомври тази година. По този метод през избраното време на всички военни и държавни кораби, като се изключи съветските, е неразрешено да минават през Керченския пролив.
 Киев ще заведе дело против Русия поради арестуваните моряци в Керченския пролив Киев ще заведе дело против Русия поради арестуваните моряци в Керченския пролив
Киев ще заведе дело в Международния арбитраж с искане за обезщетение от Русия за " материални и морални вреди ", за които се твърди, че са...
Според Министерството на външните работи на Украйна това е " следващият опит за узурпиране на суверенните права на Украйна като крайбрежна страна в нарушаване на нормите и правилата на интернационалното право ". Нещо повече, това е нарушаване на Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право.
Освен това украинските военноморски сили (ВМС) декларирали, че нощес (15 април) в Азовско море съветски кораби на Федералната работа за сигурност направили провокация против група катери на украинските Военноморски сили, намиращи се на бойно дежурство, заяви пресслужбата на украинския флот. Руската страна се пробвала да попречи на " законните дейности " на украинските катери.
" Въпреки провокациите и целенасочени дейности на руснаците за ограничение на свободното мореплаване, тактическата група на катерите от украинските Военноморски сили продължава да извършва предоставените задания ", споделя в известието.
От Военноморски сили означават, че украинските моряци ще продължат да подсигуряват сигурността на Украйна откъм морето, в това число в Азовско море, ръководени само от нормите на интернационалното морско право.
 Съединени американски щати се отхвърлиха да изпращат военни кораби в Черно море Съединени американски щати се отхвърлиха да изпращат военни кораби в Черно море
Съединените щати са се отказали да изпратят два военни кораба в Черно море тази седмица. Като претекст за решението те са показали опасени...
Превод: Ганчо Каменарски
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР