Русия разкритикува днес решението на президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Русия разкритикува днес решението на президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Русия разкритикува решението на САЩ за мароканския суверенитет върху Западна Сахара

Русия разкритикува през днешния ден решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да признае суверенитета на Мароко върху Западна Сахара, съобщи Франс прес.

"Онова, което направиха американците, е едно едностранно решение, което излиза изцяло от рамките на интернационалното право ", съобщи съветският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов. Той добави, че това решение не почита също и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, признати с поддръжката на самите Съединени щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпросът за статута на Западна Сахара опълчва от десетилетия Мароко и последователите на концепцията за самостоятелност на региона. Фронтът Полисарио, който се бори за обособяване, желае да бъде създаден референдум за самоопределяне, както планува и Организация на обединените нации. Кралство Мароко, което управлява две трети от тази обширна пустинна територия, обаче предлага проект за автономност под негов суверенитет, отбелязва Агенция Франс Прес.

Вчера Тръмп разгласи, че е подписал разгласа, с която признава мароканския суверенитет върху Западна Сахара, по едно и също време с оповестяването на решението за нормализиране на връзките на Мароко и Израел. По мотив тази нормализация Русия през днешния ден съобщи, че поддържа установяването на дипломатически връзки сред Израел и Мароко, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР