Русия пряко заплаши френски самолети в Черно море, заяви в

...
Русия пряко заплаши френски самолети в Черно море, заяви в
Коментари Харесай

Париж: Русия заплаши френски самолети в Черно море

Русия директно заплаши френски самолети в Черно море, съобщи в четвъртък френският министър на въоръжените сили Себастиен Лекорню, цитиран от " Ройтерс ".

" Преди месец съветска система за надзор на въздушното придвижване заплаши да смъкна френски аероплан в Черно море , макар че бяхме в интернационалната свободна зона, в която патрулираме ", сподели той пред френското радио RTL.

Коментарите на Лекорню идват, когато войната в Украйна е на път да навлезе в третата си година, на фона на възходящ скептицизъм по отношение на изхода от спора.

Европейските държавни управления обаче упорстват, че съветският президент Владимир Путин към момента няма превъзходство . Все по-агресивната позиция на Москва " се изяснява с обстоятелството, че Русия има проблеми на бойното поле в Украйна " , сподели Лекорню.

" Това е остаряло като Студената война, само че виждаме завръщането на изключително нападателна съветска позиция ", сподели той.

Руски боен транспортен съд също неотдавна хвърли котва на ръба на териториалните води в Сенския залив в Северна Франция в опит да " сплаши " Франция , сподели Лекорню.

Френският министър би трябвало да отлети за Армения по-късно в четвъртък - първото сходно посещаване на министър на френските въоръжени сили и знак за задълбочаването на връзките на Франция в региона на защитата с Армения.

Армения се отдалечава от историческите си връзки с Москва , а Париж се стреми да усили въздействието си върху някогашните съветски съдружници, в това число Молдова и страните от Централна Азия.
 Лондон: Кремъл готви руснаците за дълъг спор и съпътстващите го неволи
Лондон: Кремъл готви руснаците за дълъг спор и съпътстващите го неволи

 Русия продължава да убеждава света и себе си, че води война против груповия Запад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР