Русия призовава САЩ и ЕС да разберат отговорността си за

...
Русия призовава САЩ и ЕС да разберат отговорността си за
Коментари Харесай

Сърбия обяви, че не може да защити интересите си без Русия

Русия приканва Съединени американски щати и Европейски Съюз да схванат отговорността си за използване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , отнасящи се до Косово.

Това разяснява съветският външен министър Сергей Лавров в Москва след срещата си със сръбския си сътрудник Ивица Дачич и добави, че Западът също би трябвало да принуди водачите на Прищина да спрат с провокационната и конфронтационна политика , ориентирана против Белград, оповестява b92.

Той акцентира, че Русия няма да разреши на Съвета за сигурност да промени мандата на Организация на обединените нации в Косово . " Струва ни се, че Западът се пробва да принуди Секретариата на Организация на обединените нации да прокара някои оферти, които биха подкопали мандата на Мисията на Организация на обединените нации в Косово, което би било директно нарушаване на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и ние ще създадем всичко в нашата власт да предотвратим осъществяването на този провокативен проект ".
 Вучич: Ако КФОР не пази сърбите, има други, които ще го създадат
Вучич: Ако КФОР не пази сърбите, има други, които ще го създадат

Присъствието на албански бойци в Косовска Митровица е " съзнателно и планувано "

Лавров разгласи също, че Русия ще продължи напъните си за развиване на координацията на външната политика със Сърбия. " Продължаваме натоварен разговор и контакти на най-високо равнище , тонът на който беше особено подложен от визитата на президента Владимир Путин в Белград през януари ", добавя Лавров.

Той напомня, че тогава Путин беседва с публични лица в Белград за осъществяването на предходните съглашения и че са контрактувани нови форми на съдействие в региона на стопанската система, външната политика и междупарламентарния продан.

Лавров повтаря, че Москва упорства за използване на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което значи пряк разговор сред Белград и Прищина и зачитането на териториалната целокупност на Сърбия .
 Путин упреква Запада в дестабилизиращо владичество над Балканите
Путин упреква Запада в дестабилизиращо владичество над Балканите

Осъжда " разрушителната " политика на НАТО в исторически нестабилния полуостров

" В този подтекст ще допринесем за намирането на решения по всевъзможен вероятен метод . Искам да подчертая, че, действайки по изказванията на Владимир Путин, на равнище Министерство на външните работи, неведнъж сме подчертавали, че ще приемем всяко решение, което е уместно за Сърбия , и това е всичко ", разяснява Лавров.

Дачич удостовери, че Владими р Путин и Александър Вучич ще се срещнат в Пекин на 26 април , преди срещата в Берлин по самодейност на Германия и Франция на 29-ти.

" Сърбия не е в положение да отбрани своите държавни ползи без помощта на Руската федерация ", изяснява Дачич. Според него страната не може да пази ползите си без помощта на другари, в това число Русия, която е най-големият другар и член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с опция за несъгласие.

Дачич показва, че Сърбия няма да предприеме никакви дейности , когато става въпрос за трайно решение на Косово, без да се съветва с Русия . " Те желаят да спрем да лобираме за отдръпването на признаването от Косово - в подмяна на връщането на масата за договаряния ", отбелязва Дачич.
 Вучич: Сърбия може да елементарни, само че не може да не помни експанзията на НАТО
Вучич: Сърбия може да елементарни, само че не може да не помни експанзията на НАТО

Иска положителни връзки, само че не желае да се причислява към НАТО

Ръководителят на сръбската дипломация не отговоря съответно на въпроса на организация " Бета " за това по какъв начин вижда вероятностите за решение на Косово и какво чака Сърбия от Русия в актуалните условия.

Говорейки за външната политика на Белград, Лавров разяснява, че почита решението на Сърбия да бъде военно-неутрална страна , която, по негово мнение, способства за мира и стабилността в Европа и че прави оценка съдействието на Сърбия с Организацията на Договора за групова сигурност, военна съюз, воден от Русия.

Лавров добавя, че чака нескончаем напън от американската администрация върху Белград да реши казуса с Косово, да реализира " колкото е допустимо повече " преди идващите избори.
 Русия и Сърбия уголемяват съдействието си в нуклеарните технологии
Русия и Сърбия уголемяват съдействието си в нуклеарните технологии

Нови вероятности в връзките сред Сърбия и Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР