Русия призова днес САЩ да не извършват военна интервенция във

...
Русия призова днес САЩ да не извършват военна интервенция във
Коментари Харесай

Русия призова САЩ да не извършват военна интервенция във Венецуела

Русия прикани през днешния ден Съединени американски щати да не правят военна намеса във Венецуела, тъй като това може да докара до злополука, съобщи Ройтерс.

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо се самопровъзгласи през вчерашния ден за краткотрайно изпълняващ длъжността президент и бе подсилен от Вашингтон. В отговор настоящият държавен глава на Венецуела Николас Мадуро разгласи, че приключва дипломатическите връзки със Съединени американски щати.

В оповестено през днешния ден изявление за съветски вестник заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков съобщи, че Москва ще помогне на Венецуела при отбраната на суверенитета и правилото на невмешателство във вътрешните ѝ работи.

На въпрос за възможна американска военна интервенция във Венецуела, Рябков отговори, че Вашингтон не би трябвало да прави намеса.

"Призоваваме Съединени американски щати да не вършат това. Според нас сходни дейности могат да разклатят основите на модела на развиване, който следим в Латинска Америка. Венецуела е наша другарска страна и стратегически сътрудник. Подкрепяли сме ги и ще продължим да ги поддържаме ", уточни Рябков.

Възможното събаряне на Мадуро е недопустимо за Русия геополитически и стопански. Москва се трансформира, наред с Китай, в последния съдружник на Каракас и отпусна милиарди долари за възобновяване на венецуелската стопанска система, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР