Русия призова България и 5 други държави да окажат влияние

...
Русия призова България и 5 други държави да окажат влияние
Коментари Харесай

Русия с призив към България - да изтегли кораба Царевна”

Русия прикани България и 5 други страни да окажат въздействие на притежателите на задгранични кораби в пристанището на Мариупол, с цел да ги изведат до местата по непрекъсната регистрация. Това сподели в четвъртък началникът на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

Освен българския транспортен съд „ Царевна “ в пристанището има и кораби на Доминиканската република, Либерия, Панама, Турция и Ямайка. Те обаче не престават да не напущат, макар че по думи на Мизинцев има обезпечен безвреден кулоар за тях.

" Царевна " се намира в пристанището на Мариупол от началото на войната в Украйна през февруари. На 18 април множеството от моряците от екипажа се прибраха в България, като капитанът и още двама души останаха на борда на кораба по лично предпочитание.

" Въпреки изискванията, основани от съветската страна за безвредно излизане на шест задгранични кораба за сухи насипни товари, блокирани преди този момент от Украйна, от водите на Мариупол, управленията на страните, от (които са) фирмите притежатели на съдовете, към момента не са подхванали ограничения за евакуиране на тези кораби ", сподели Мизинцев.

По думите му експерти от съветския Военноморски флот са отстранили заплахата от мини в акваторията на пристанището на Мариупол.

" В резултат... цивилни кораби може безвредно да употребяват пристанището “, сподели съветският военачалник и добави, че на 25 май сутринта съветските въоръжени сили са отворили в Азовско море морски филантропичен кулоар " с дължина 115 благи и ширина 2 благи ", който действа непрекъснато.

Югоизточният пристанищен украински град Мариупол на Азовско море беше високомерен по-рано през май от армията на Русия и подкрепяните от нея сепаратисти в Донецка област. Последни в града бяха останали украинските бойци от полка „ Азов “, които в този момент са военнопленници в следени от Русия градове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР