Русия приключи днес предсрочно унищожаването на своя химически арсенал, обяви

...
Русия приключи днес предсрочно унищожаването на своя химически арсенал, обяви
Коментари Харесай

Путин обяви, че Русия е унищожила последните си запаси от химически оръжия

Русия завърши през днешния ден предварително унищожаването на своя химически боеприпас, разгласи президентът Владимир Путин, представен от Ройтерс.

Путин окачестви събитието като историческо поради големия размер химически оръжия, останали от руско време. " Въпреки че нашата страна планираше да приключи тази работа към 2020 година, тя я завършва по-рано от набелязания период ", сподели той.

В изказване, излъчено по телевизия " Россия 24 ", Путин означи, че Съединени американски щати не са изпълнили поетия от тях ангажимент да унищожат своя химически боеприпас и три пъти го отсрочват с претекста, че не им доближават средства.

Утилизирането на последния химически арсенал на полигон в съветската република Удмуртия е станало през днешния ден по заповед на висшия главнокомандващ Владимир Путин. Той е издал заповедта по телемост от резиденцията си в Ново Огарьово край Москва.

За своето химическо разоръжаване Русия е получила финансова помощ от 16 страни, а също от Европейския съюз и американска неправителствена организация, напомня ТАСС. Най-много средства са били отпуснати от Съединени американски щати,, Германия, Англия и Канада.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР