Русия отвърна светкавично на новите санкции срещу нея, гласувани днес

...
Русия отвърна светкавично на новите санкции срещу нея, гласувани днес
Коментари Харесай

Москва отвръща на удара! Гони стотици дипломати на САЩ, отнема имоти

Русия отвърна стремително на новите наказания против нея, гласувани през днешния ден от американския Конгрес, включени в пакет от ограничения против Иран и Северна Корея. Москва гони съветски американски дипломати и парцели, благосъстоятелност на Съединени американски щати, в Русия.

" Русия предписва общият брой на чиновниците в дипломатическите и консулски институции на Съединени американски щати във федерацията да бъде скъсен до 1 септември на 455 души и по този метод - подравнен с броя на чиновниците от съветските дипломатически задачи в Щатите ", гласи публикувано през днешния ден изказване на външното министерство в Москва, представено от международните организации.

По първични данни това значи изпъждане на стотици чиновници на американската задача през идващите няколко седмици.

Руската федерация взема ответни ограничения, откакто Конгресът на Съединени американски щати гласоподава нови наказания против нейни поданици и техните компании, обвинени в присъединяване в окупацията на Крим и събитията в Донбас. Според Москва обаче ограниченията от страна на Вашингтон са вследствие на " русофобия”.

От 1 август Русия не разрешава на Съединени американски щати да употребяват складовите пространства на ул. " Дорожная " в Москва и вилата в столичния лесопарк Серебряний бор.

В края на декември администрацията на тогавашния президент Барак Обама експулсира 35 съветски дипломати и запорира два обекта на съветската задача в Съединени американски щати, като спря достъпа на лица от съветския личен състав до тях.

Сега, макар настояването на президента Доналд Тръмп за по-сдържана реакция, Конгресът одобри ограничения, с които еднолична анулация на антируските наказания от Белия дом става доста по-трудна.

" Ако Съединени американски щати вземат нови ограничения за редуциране на броя на съветските дипломати в страната, Москва ще отвърне с огледален отговор ", показва още външното министерство на Русия.

" Запазваме си правото да предприемем на взаимни начала и други ограничения, които може да обиден ползите на Съединени американски щати ", акцентира съветското дипломатическо ведомство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР