Русия отново атакува Одеска област в Южна Украйна с 19

...
Русия отново атакува Одеска област в Южна Украйна с 19
Коментари Харесай

Руска атака в Одеса: един ранен и много щети

Русия още веднъж нападна Одеска област в Южна Украйна с 19 безпилотни самолета и 14 ракети. Тази сутрин властите оповестиха, че един човек е бил ранен, а пристанищната инфраструктура е развалена, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Москва " нападна Одеска област с дронове и два типа ракети ", посочи губернаторът Олег Кипер в Телеграм, споменавайки няколко удара, в това число офанзива против инфраструктурата на пристанището.

" Един граждански беше ранен от гърмежа ", добави той, като посочи, че потърпевшият е трансфериран в болница. 

Според украинската войска Русия е употребила при нападението 19 безпилотни самолета " Шахед " иранско произвеждане, две свръхзвукови ракети " Оникс " и 12 ракети " Калибр ". Задействана е била и една подводница, съгласно същия източник. Всички безпилотни самолети и 11 ракети " Калибр " са били свалени от противовъздушната защита, курортният град е претърпял " обилни " вреди. В хотелска постройка е избухнал пожар, който бързо е бил сподавен. 

Две от 11-те ракети " Калибр " са били унищожени в Николаевска област и Кировоградска област. Ракетите " Оникс " са унищожили хранилища за зърно, без да причинят човешки жeртви. Армията заяви и за хранилища и предприятия в покрайнини на Одеса, потърпевши от падащи парчета.

Руските сили нанасят постоянно удари по този черноморски район на Южна Украйна, където са ситуирани инфраструктурни обекти, свързани с търговията по море, напомня Агенция Франс Прес. Атаките зачестиха след отхвърли от зърнената договорка през юли.

В същото време губернаторът на съветската Курска област Роман Старовойт заяви, че украинско нахлуване с дрон е предизвикало вреди на административна постройка и няколко частни жилища. Засега няма данни за мащабите на нападението и информацията не може да бъде тествана от самостоятелен източник, отбелязва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР