Русия отменя всички мерки срещу разпространението на ковид, включително изискванията

...
Русия отменя всички мерки срещу разпространението на ковид, включително изискванията
Коментари Харесай

Русия премахва всички мерки срещу разпространението на COVID-19

Русия анулира всички ограничения против разпространяването на коронавирус, в това число условията за носене на маски, отчитайки забележителен спад в смъртните случаи породени от болестта, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Въпреки това не изключи опцията за наново налагане на ограниченията, в случай че обстановката още веднъж се утежни.

Досегашните противоепидемични ограничения са анулирани, в това число носенето на маски, възбраната за публично хранене през нощта, както и редица други, заяви федералната работа за отбрана на потребителите " Роспотребнадзор ". Според данни на службата 93 % от доказаните случаи са минали леко или са били без признаци.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели обаче през днешния ден на конференция, че макар решението на държавния регулатор, в Кремъл остават в действие всички антиковидни ограничения, в това число носенето на маски, заяви ТАСС. Носенето на маски за гости на постройките в Кремъл още не е анулирано, сподели Песков. " Все отново става дума за резиденцията на президента по тази причина спомагателни ограничения са напълно разбираеми и обясними ", добави той.

Броят на доказаните случаи на коронавирусна зараза в Русия за последното денонощие е 3 155, а смъртните случаи в резултат на болестта, надлежно 53, оповестиха през днешния ден от федералния действен щаб за битка с инфекциите.

В Русия от началото на пандемията са регистрирани над 18 милиона случаи на болестта, като смъртните случаи, в резултат на коронавирус са над 800 000, сочат данни на Ройтерс.

Въпреки бързо създадената съветска ваксина " Спутник V ", огромна част от хората в страната нямат доверие на ръководещите и се опасяват от новите медицински артикули, означи Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР