Русия отхвърли мирния план от 10 точки на украинския президент

...
Русия отхвърли мирния план от 10 точки на украинския президент
Коментари Харесай

„Не отразява днешните реалности“: Кремъл отхвърли мирния план на Зеленски

Русия отхвърли мирния проект от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски, предава Reuters. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че в предложенията за преустановяване на спора би трябвало да влязат и това, което той назова „ днешните действителности “, имайки поради четири украински района, които Русия анексира.

Не може да има кротичък проект за Украйна, който да не регистрира днешните действителности във връзка с съветската територия, с влизането на четири района в Русия. Планове, които не регистрират тези действителности, не могат да бъдат мирни. “

Русия разгласи Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области на Украйна за част от нейна територия през септември след референдуми, наказани от Украйна и западните страни. Русия не управлява изцяло нито един от четирите района.

Президентът Зеленски разпространява своя кротичък проект от 10 точки, който той разгласи за първи път през ноември и приканва международните водачи да проведат среща на върха за световен мир въз основа на него.

Планът планува изтеглянето на съветските войски от интернационално приетата територия на Украйна, което би означавало Русия да се откаже както от четирите района, които твърди, че е анексирала, по този начин и от Крим, който завзе през 2014 година

Кремъл неведнъж е заявявал, че е отворен за мирни договаряния с Украйна, само че не вижда предпочитание за договаряния от страна на Киев.
Какво включва мирният лист на Зеленски?
1. Радиационна и нуклеарна сигурност, съсредоточена върху възобновяване на сигурността към най-голямата атомна електроцентрала в Европа, Запорожия в Украйна, която в този момент е окупирана от Русия.

2. Продоволствена сигурност, в това число отбрана и гарантиране на износа на зърно от Украйна за най-бедните народи в света.

3. Енергийна сигурност, с акцент върху ценовите ограничавания на съветските енергийни запаси, както и подкрепяне на Украйна при възобновяване на енергийната й инфраструктура, половината от която е развалена от съветски офанзиви.

4. Освобождаване на всички пандизчии и депортирани, в това число военнопленници и деца, депортирани в Русия.

5. Възстановяване на териториалната целокупност на Украйна и препотвърждаването й от Русия според Хартата на Организация на обединените нации, което съгласно Зеленски „ не предстои на договаряния “.

6. Изтегляне на съветските войски и преустановяване на военните дейности, възобновяване на държавните граници на Украйна с Русия.

7. Справедливост, в това число основаването на специфичен арбитражен съд за гонене на съветски военни закононарушения.

8. Предотвратяване на екоцида, нужда от запазване на околната среда, с акцент върху разминирането и възобновяване на пречиствателните уреди.

9. Предотвратяване на ескалация на спора и създаване на архитектура за сигурност в евроатлантическото пространство, в това число гаранции за Украйна.

10. Потвърждение за края на войната, в това число документ, подписан от участващите страни.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинспор сред Украйна и Русия война в Украйна Дмитрий Песков анексиране кротичък развой Володимир Зеленски ПоследниНай-четениПолитика 112 „ Не отразява днешните действителности “: Кремъл отхвърли мирния проект на Зеленски Пазари 80 Какви събития ще движат пазарите през 2023 година? Любопитно 640 Древният Деринкую: Скритият под земята град в Турция Компании 196 Акциите на Apple и Tesla се срутват поради Covid вълната в Китай Лукс 7932 „ Бункер на милиардерите “: Островът, където живеят редица звезди Пазари 4739 „ Това е изгубване на криптото “: Пътят към нулата е неминуем Личности 3110 Кралят на първокласните артикули, който построи фешън империя за милиарди Списанието 2390 Бързата мода излиза от мода Всички вести
НАПИШИ КОМЕНТАР