Русия обяви в неделя планове за изграждането на нови военноморски

...
Русия обяви в неделя планове за изграждането на нови военноморски
Коментари Харесай

Путин издаде доктрина за руските ВМС, възнамерява да прекрати хегемонията на САЩ

Русия разгласи в неделя проекти за построяването на нови военноморски бази в Средиземно море, в Азиатско-тихоокеанския район, в Индийския океан и в Персийския залив. Нареждането е било издадено персонално от съветския президент Владимир Путин, който продължава да вижда Съединени американски щати като " най-голямата опасност " за Руската федерация.

Като " главен риск " Москва дефинира дефицита на свои пристанища отвън границите на страната, в които да се ремонтират и подлагат на техническа поддръжка корабите ѝ.

Освен това, осигурявайки непрекъснато наличие на съветския флот в Тартус (Сирия), Кремъл се стреми да построи центрове за военноморска поддръжка на територията на други страни от района, в това число страни от Африка и Близкия изток.

Очаква се новите бази да бъдат открити в Тихия и Индийския океан, както и в района на Червено море, с чиито страни в региона Кремъл ускори съдействието си, откакто европейските ѝ сътрудници я изоставиха след нашествието в Украйна.

Друг проблем, който Русия се надява да позволи в скоро време, е обвързван с построяването на самолетоносачи. За тази цел ще се търси военноморско съдействие с Индия, Иран, Саудитска Арабия и Ирак.

С тези проекти Москва дава поръчка да се опълчи на господството на Съединени американски щати в океаните.

В новата теория се показва и кои са зоните от изключителна значимост, които съветският флот би трябвало да пази, с цел да обезпечи националния интерес на Русия от икономическа позиция: Черно и Азовско море; източните елементи на Средиземно море; Балтийско море и региона към Курилските острови (които съгласно Япония ѝ принадлежат), както и някои " значими информационни центрове " в Азия и Африка, отбелязва 20minutos.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР