Русия обяви пълна победа в Мариупол и Азовстал.Според руските власти

...
Русия обяви пълна победа в Мариупол и Азовстал.Според руските власти
Коментари Харесай

Русия обяви пълна победа в Мариупол и Азовстал

Русия разгласи цялостна победа в Мариупол и " Азовстал ".

Според съветските управляващи от металургичния комплекс са изведени 2439 военни.

Сред тях има редови военнослужещи, служители на реда, граничари, както и членове на полка " Азов ".

Месеци наред бранителите от „ Азовстал “ удържаха комплекса и не позволяваха на Русия да разгласи, че дефинитивно управлява стратегическия пристанищен град.

Изведените военни се насочват към територии в самопровъзгласилата се проруска Донецка национална република.

Киев се надява на замяна на военнопленници, с цел да прибере „ героите от Мариупол “, както ги назовава.

Москва обаче не е удостоверила сходни планове, макар че президентът Владимир Путин съобщи, че с украинските военни ще се отнасят в сходство с интернационалните правила, съобщи Българска национална телевизия.

В среднощното си послание, президентът Зеленски съобщи, че се търсят разновидности Русия да заплати цената на войната в Украйна.

„ Първо - избавление - ние би трябвало да борим, до момента в който не почистим земята си от окупатори и подсигуряваме сигурността на Украйна. Второ - гонене на всички военни закононарушения, осъществени от руснаците. В украинските съдилища, на интернационалните трибунали и на бойното поле, до момента в който войната продължава. И трето - работим, с цел да сме сигурни, че Русия - по един или различен метод, компенсира всичко, което е разрушила в Украйна. Всяка изгорена къща, всяко разрушено учебно заведение, всяка срината болница. Всяка взривена културна институция или инфраструктура. Всеки затворен бизнес, всяка гривна, изгубена от хората, бизнесмените, обществото и страната. “, разгласи украинският президент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР