Русия обяви днес, че въвежда задължителен медицински преглед и снемане

...
Русия обяви днес, че въвежда задължителен медицински преглед и снемане
Коментари Харесай

Всички чужденци в Русия - на задължителен медицински преглед и снемане на пръстови отпечатъци

Русия разгласи през днешния ден, че вкарва наложителен медицински обзор и снемане на пръстови отпечатъци за всички чужденци - ограничения, които към този момент провокираха мощни възражения, съобщи ДПА.

Съгласно закона от първите седмици на новата година медицинските прегледи ще се вършат на три месеца, включително кръвни и рентгенови проучвания или компютърна томография за някои от тях. От съветското външно министерство споделиха, че ще обезпечат "благоприятни условия " за задграничните публицисти и техните фамилии.

Германско-руската комерсиална камара (ГРТК) към този момент предизвести, че в случай че бъдат приложени поредно, новите правила ще имат последици за съветската стопанска система. В случай че бъдат наранени бизнеси, има риск "голям брой значими за Русия задгранични мениджъри да изоставен Русия ", споделиха от камарата. В писмо до съветското държавно управление по-рано този месец тя прикани за облекчение на разпоредбите.
С смяната съветските управляващи желаят да ревизират чужденците за туберкулоза, сифилис и ХИВ. Всеки, който откаже, рискува да загуби разрешителното си за работа. Според ГРТК резултатите от тестванията ще се изпращат на имиграционните управляващи, а ще се изисква и снемане на пръстови отпечатъци.

Властите в Русия настояват, че тази здравна мярка ще е от изгода за страната. Но опозиционният вестник "Новая газета " пита дали в действителност не става дума за дискриминация. Засега не е ясно дали в случай че медицинските проучвания покажат заболяване у чужденец, той ще би трябвало да напусне страната, или да понесе някакви други последици, уточни ДПА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР