Русия обвини водената от САЩ коалиция в Сирия, че е

...
Русия обвини водената от САЩ коалиция в Сирия, че е
Коментари Харесай

Русия обвини водената от САЩ коалиция във варварско бомбардиране на Ракка

Русия упрекна водената от Съединени американски щати коалиция в Сирия, че е изтрила Ракка от лицето на земята " с килим от бомби по същия метод, по който Съединените щати и Англия са бомбардирали Дрезден , Германия през 1945 година ", оповестява " Ройтерс "

Руското министерство на защитата, което неведнъж е било насила да отхвърля обвинявания от деятели и западни политици за бомбардиране на сирийски цивилни, съобщи, че наподобява, че Западът в този момент бърза да даде финансова помощ на Ракка, с цел да прикрие доказателства за личните си закононарушения .

Генерал-майорът Игор Конашенков, представител на министерството на защитата, съобщи, че към 200 000 души са живели в Ракка преди спора в Сирия, само че са останали не повече от 45 000 души.

 Кадри от дрон демонстрират опустошението в Ракка
Кадри от дрон демонстрират опустошението в Ракка

След тежките сражения сред ДАЕШ и Сирийските демократични сили

Подкрепяните от Съединени американски щати сили в Сирия оповестиха успеха над ислямската страна в столицата на ИДИЛ Ракка предходната седмица, след четиримесечна борба.

" Ракка последва ориста на Дрезден през 1945 година, заличен от лицето на земята с англо-американските бомбардировки ", сподели Конашенков.

По-голямата част от немския град е погубен при офанзиви преди края на Втората международна война.

Макар, че Русия е приветства западните обещания за финансова помощ за възобновяване на Ракка, Конашенков разяснява, че редица предходни претенции към Запада да даде филантропична помощ на сирийските цивилни жители в други елементи на страната са отхвърлени през предходните години.

" Какво стои зад това бързане на западните столици да дават целева финансова помощ единствено на Ракка " , пита Конашенков.

" Има единствено едно пояснение - желанието да се скрият доказателствата за варварските бомбардировки от американските военновъздушни сили и обединението колкото се може по-бързо и да се погребат хилядите цивилни " освободени " от ИДИЛ в руините ".

 Тръмп приветства връщането на Ракка
Тръмп приветства връщането на Ракка

Важна победа във войната против " Ислямска страна ", съгласно президента

Водената от Съединени американски щати коалиция разяснява, че деликатно са избягвали цивилни жертви при бомбардировките си в Сирия и Ирак и проверяват всички обвинявания .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР