Русия обвини САЩ, че стоят зад атаката с дронове, която

...
Русия обвини САЩ, че стоят зад атаката с дронове, която
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ за атака с дронове срещу Кремъл. Американски институт каза, че е инсценировка

Русия упрекна Съединени американски щати, че стоят зад офанзивата с дронове, която твърди, че е осъществена против Кремъл за да убие президента Владимир Путин.

Белият дом отхвърли тези изказвания. Институтът за проучване на войната допуска, че става дума за инсценировка, проведена от самата Русия.

В сряда Москва заяви, че били, атакували Кремъл през нощта и счита това за " планувана терористична офанзива " и опит за ликвидиране на Путин, въпреки че той не е бил там. Русия упрекна Украйна и сподели, че си резервира правото на ответни дейности. Киев отхвърли.

На конференция в Москва в четвъртък представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Вашингтон би трябвало да има поради, че Русия знае, че той избира задачите и Украйна просто извършва американските проекти. Той не даде доказателства в поддръжка на изказванието си за присъединяване на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

" Опитите да се отхвърли това, несъмнено, са изцяло нелепи. Знаем доста добре, че решенията за сходни дейности, за сходни терористични офанзиви, се вземат не в Киев, а във Вашингтон ", добави Песков.

По думите му " във Вашингтон би трябвало ясно да схванат, че знаем това ".

По мотив ответния удар на Москва, той сподели, че има няколко благоприятни условия и, " когато и да се случи, отговорът ще бъде деликатно преценен и обмислен ". Говорителят заяви, че се организира незабавно следствие.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби отхвърли изказванията на Песков като погрешни.

" Съединените щати не предизвикват, нито позволяват на Украйна да нанася удари оттатък нейните граници ", сподели той по телевизия MSNBC.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски , който е на посещаване в Нидерландия, също изрично отхвърли страната му да е направила офанзивата. Той сподели, че това е предлог за ескалация сред двете страни. По-рано той разяснява, че Украйна не разполага с задоволително оръжия, с цел да нападна Путин в Москва.

В същото време отбранителният мозъчен концерн Institute for Study of War (ISW) разяснява, че Русия " най-вероятно e инсценирала " хипотетичния удар. ISW твърди, че замисълът е желанието на Путин да " придвижи войната вкъщи на съветската аудитория и сътвори изискванията за по-широка социална готовност ". Според отчета няколко знака допускат, че офанзивата е била " вътрешно извършена и целеустремено проведена ".

ISW означи, че Русия неотдавна е засилила вътрешната си противовъздушна защита, в това число над Москва, което прави възможностите двата дрона да останат незабелязани извънредно дребни.

" Следователно е извънредно малко евентуално два дрона да са пробили голям брой пластове на противовъздушната защита и да са детонирани или да бъдат свалени тъкмо над сърцето на Кремъл по метод, който дава зрелищни изображения, добре уловени от камерата ", считат от мозъчния концерн.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР